Η ΑΕΚ κατέθεσε την προσφυγή κατά Λάζαρου και Ολυμπιακού

03/07/18 • 15:02 | UPD 03/07/18 • 15:02

Newsroom eleftherostypos.gr

Όπως είχε προαναγγελθεί, η ΑΕΚ προχώρησε σήμερα στην κατάθεση προσφυγής κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αλλά και του Ολυμπιακού.

Όπως είχε προαναγγελθεί, η ΑΕΚ προχώρησε σήμερα στην κατάθεση προσφυγής κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αλλά και του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ καταγγέλλει τον ποδοσφαιριστή ότι αθέτησε το συμβόλαιό που έχει μαζί της για τον επόμενο χρόνο (2018-19) και τον Ολυμπιακό πως προχώρησε στην κατάθεση συμβολαίου του παίκτη, παρότι η Ένωση τον είχε ενημερώσει με εξώδικο ότι δεν είναι ελεύθερος.

Το νέο στοιχείο που έρχεται στο φως και περιπλέκει τα πράγματα για την πλευρά του Χριστοδουλόπουλου, είναι η αποκάλυψη πως η ΑΕΚ τον είχε αποκτήσει από τη Βερόνα μέσω διαδικασίας δανεισμού για τα δύο πρώτα χρόνια, με οψιόν για την αγορά του και την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο. Κατά συνέπεια, ο παίκτης δεν αθέτησε απλώς την υπογραφή του στο συμβόλαιο του με την ΑΕΚ, αλλά και αυτή που είχε βάλει στην τριμερή συμφωνία ανάμεσα σε εκείνον, την Ένωση και τη Βερόνα, μιας και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ από την πλευρά της προχώρησε στην ενεργοποίηση της ρήτρας για την αγορά του.

Η 16 σελίδων προσφυγή της ΑΕΚ κατατέθηκε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ και με αυτήν η Ένωση ζητά να τιμωρηθεί με τις ανώτερες ποινές τόσο εκείνος όσο και ο Ολυμπιακός, όπως αυτές προβλέπονται στον νέο κανονισμό που ανέβηκε μόλις χθες στο επίσημο σάιτ της ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 14 ο νέος κανονισμός προβλέπει αναλυτικά:

Επιπρόσθετα της υποχρέωσης καταβολής αποζημίωσης, αθλητικές κυρώσεις πρέπει να επιβάλλονται στο υπαίτιο μέρος που παραβιάζει τους όρους του συμβολαίου κατά την προστατευόμενη περίοδο, ως ακολούθως:

* α) Στον υπαίτιο ποδοσφαιριστή επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε επίσημους αγώνες για τέσσερις μήνες. Σε περίπτωση επιβαρυντικών περιστάσεων, η απαγόρευση θα μπορεί να επεκταθεί έως τους έξι μήνες. Η αθλητική κύρωση αυτή θα εκτίεται από την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου του νέου σωματείου. Αυτές οι αθλητικές κυρώσεις θα εκτελούνται με την επίδοση της πρωτοβάθμιας απόφασης εκτός εάν ασκηθεί έφεση από τον ποδοσφαιριστή οπότε θα εκτελούνται με την τελεσιδικία αυτής.

Η αναβολή των αθλητικών κυρώσεων μολαταύτα, δεν θα εφαρμόζεται εάν ο ποδοσφαιριστής αποτελεί καθιερωμένο μέλος της αντιπροσωπευτικής ομάδας της ομοσπονδίας την οποία θα εκπροσωπήσει και η εν λόγω ομοσπονδία συμμετέχει στην τελική διοργάνωση ενός διεθνούς τουρνουά μέσα στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του τελευταίου αγώνα και του πρώτου αγώνα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

β) Στην υπαίτια ομάδα επιβάλλεται απαγόρευση απόκτησης, με οποιονδήποτε τρόπο, ποδοσφαιριστών γηγενών ή αλλοδαπών για δύο μεταγραφικές περιόδους, πλην των εκπαιδευόμενων ερασιτεχνών των τμημάτων υποδομών που δικαιούται να προβιβάσει και να εντάξει στην δύναμή της ως επαγγελματίες.

Πηγή: sdna.gr