Θύρα 13 για Γιαννακόπουλο: Πατέρα όλων μας θα σε αγαπάμε για πάντα

12/06/18 • 13:58 | UPD 12/06/18 • 13:58

Με μια μακροσκελή και ιδιαίτερα συγκινητική ανακοίνωση αποχαιρέτισε και απέτισε φόρο τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο η Θύρα 13.

Με μια μακροσκελή και ιδιαίτερα συγκινητική ανακοίνωση αποχαιρέτισε και απέτισε φόρο τιμής στον Παύλο Γιαννακόπουλο η Θύρα 13.

Στην ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού αναφέρει:

«Η απώλεια του ΠΑΥΛΑΡΑ και η ανείπωτη θλίψη που κυρίευσε τον κόσμο στο άκουσμα της είδησης δεν εστιάζονται φυσικά στο ότι ήταν ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ που γιγάντωσε τον Παναθηναϊκό, τον έκανε το μεγαλύτερο μπασκετικό κλαμπ στην Ευρώπη, έφερε ηχηρά ονόματα από το χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ και εκπλήρωσε κάθε επιθυμία των οπαδών του ενδοξότερου αθλητικού συλλόγου στην Ελλάδα.
Ο Παυλάρας πέρασε ένα ουσιώδες κοινωνικό μήνυμα, πως αν το θελήσεις, το χρήμα δεν μπορεί να σε αλλοιώσει σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΣ δεν ξέχναγε ποτέ τις καταβολές και την καταγωγή του και πάντα το έλεγε και φούσκωνε από υπερηφάνεια για αυτό. Βοηθούσε φτωχούς και ενίσχυε τα κατώτερα και λαϊκά στρώματα. Τηρούσε ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζομένους του. ΛΑΤΡΕΥΕ τον ΑΝΩΝΥΜΟ οπαδό του Παναθηναϊκού και δεν δίσταζε να έρθει σε σύγκρουση και με την αστυνομία όταν επιτιθόταν στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Έτρεχε να βοηθήσει διωκόμενα παιδιά της κερκίδας που ταλαιπωριόντουσαν άνευ λόγου και αιτίας. Έβλεπε φτωχό κόσμο της ομάδας που έκανε χιλιόμετρα ατελείωτα για τον Παναθηναϊκό του και τον βοηθούσε με περίσσια χαρά. Κάθε τίτλο της ομάδας δεν τον αφιέρωνε σε τρίτους, παρά μόνο στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Πέρναγε ανάμεσα μας σαν ένας απλός, προσιτός άνθρωπος και μας αποκαλούσε «Παιδία μου».Ήταν ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, ρομαντικός και ευγενικός. Σεβόταν του πάντες παρά τον έρωτα που είχε με το τριφύλλι του.

Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα της μεγαλοσύνης του είναι τα ακόλουθα:

• Η βοήθεια, φαρμακευτική και οικονομική στους τραυματίες αλλά και τις οικογένειες των αδικοχαμένων της Θύρας 7 το 1981.
• Η οικονομική βοήθεια στην πιο γνωστή φυσιογνωμία του κόσμου του Ολυμπιακού, τον Αττίλιο, στην επέμβασή του το 1994.
• Η βοήθεια του σε οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Γλυφάδα το 1993, όπου τους επιτέθηκαν τα ΜΑΤ και μπήκε μπροστά να ζητήσει το λόγο από τους μπάτσους.

Η αγάπη μας, η λατρεία μας σε αυτόν τον μεγάλο άνθρωπο είναι πολυδιάσταση.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής του σταδιοδρομίας, το ΟΝΟΜΑ του δεν ενεπλάκη ΠΟΤΕ σε σκοτεινά συμφέροντα και θεωρίες συνομωσίας. Άνθρωποι σαν τον Παύλο μας έφτιαξαν την ιδεολογία, τις αξίες και τα ιδανικά του αθάνατου Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου

Γι’ αυτό λοιπόν τρελαινόμαστε, αρρωσταίνουμε, πεθαίνουμε για αυτόν το σύλλογο και βγάζουμε αυτή την απέραντη αγάπη και το αστείρευτο πάθος και γινόμαστε τόσο υπερβολικοί με εκείνον. Και λυσσάμε όταν κάποιος διανοηθεί να πειράξει τον Παναθηναϊκό. Όπως ακριβώς λύσσαγε και ο Παύλος μας!

Γιατί ο Παναθηναϊκός και ο Παυλάρας μας, ο Παυλάρας μας και ο Παναθηναϊκός μας γαλούχησαν με την ιδέα ότι όποιος και να έγινες, όσα και να κατάφερες, δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ από πού προέρχεσαι. Οφείλεις να παραμένεις ατόφιος, μπεσαλής και ρομαντικός…
Παύλο, πατέρα όλων μας, θα σε αγαπάμε για πάντα, Εσύ μας έφτασες στον ουρανό, εσύ θα μας φροντίζεις τώρα από εκεί ψηλά!

Παύλο θεέ…δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

ΘΥΡΑ 13».