Ποιος είπε ότι δεν θα υπάρξει Άγγλος ρέφερι στο Μουντιάλ;

11/06/18 • 21:53 | UPD 11/06/18 • 21:53

Πολλή κουβέντα έγινε με την απόφαση της FIFA να μη συμπεριλάβει Άγγλο διαιτητή στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018.

Πολλή κουβέντα έγινε με την απόφαση της FIFA να μη συμπεριλάβει Άγγλο διαιτητή στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018. Κι, όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και στην Ρωσία θα βρεθεί ένας από τους κορυφαίους ρέφερι του Νησιού!

Η μνημειώδης ποδηλατική αποστολή του Μάρτιν Άτκινσον, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ όπως έγινε γνωστό στο εγχείρημα αυτό δεν θα είναι μόνος του, αλλά θα συνοδεύεται από έναν ακόμη ρέφερι της Premier League, τον Τζον Μος.

Η αξιέπαινη καθ΄ όλα τα άλλα πράξη θα φέρει το ζευγάρι των διαιτητών να διασχίζει πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Πολωνία) σε ένα ταξίδι που αναμένεται να διαρκέσει 18 ημέρες.

Ταξίδι που θα ολοκληρωθεί στο στάδιο του Καλίνινγκραντ, όπου η Αγγλία θα τεθεί αντιμέτωπη με το Βέλγιο – στο μεγάλο ντέρπι του 7ου ομίλου (τελευταίο ματς) στις 28 Ιουνίου.

«Πρόκειται για μία τεράστια πρόκληση, αλλά ταυτόχρονα θα είναι κάτι που θα το απολαύσουμε», δήλωσε ο Άτκινσον στο BBC και συνέχισε: «Το 2016 περάσαμε με ποδήλατο όλα τα γήπεδα των 20 ομάδων της Premier League, καλύψαμε περίπου 1.000 μίλια.

Έχουμε πει ότι θα είναι επίπονες οι 18 ημέρες, αλλά θα είναι όλες για μερικές λαμπρές φιλανθρωπικές οργανώσεις, έτσι είμαστε πανέτοιμοι για να ξεπεράσουμε το… εμπόδιο του πόνου!»

Ένα μεγάλο ποσό της τάξεως των 52.000 λιρών έχει ήδη μαζευτεί, με το στόχο που έχουν θέσει να ξεπερνά τις 60.000 λίρες. Τα χρήματα πρόκειται να μοιραστούν στο «Hospice Care» του Αγίου Δαβίδ, στο ίδρυμα «Young Achievers» του Γιορκσάιρ, στο ίδρυμα «Jane Tomlinson» και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων «Coventry & Warwickshire».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ