Πεδουλάκης για Παύλο Γιαννακόπουλο: Έφυγε χορτασμένος…

11/06/18 • 21:24 | UPD 11/06/18 • 21:24

Το όνομα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Παναθηναϊκό

Το όνομα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο Έλληνας τεχνικός είχε διατελέσει παίκτης και προπονητής των «πράσινων».

Ο «Άρτζι» μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε ως «πατρική φιγούρα» όλων των «πράσινων» τμημάτων, για τη γιγάντωση του μπασκετικού Παναθηναϊκού επί των ημερών του ιστορικού παράγοντα και για τον χαρακτήρα του δημιουργού της «πράσινης αυτοκρατορίας».

Παράλληλα, ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε στο… χόμπι του Παύλου Γιαννακόπουλου, ενώ υπογράμμισε ότι ο κορυφαίος παράγοντας του ελληνικού αθλητισμού «έφυγε»… χορτασμένος.

Αναλυτικά  τα όσα δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

«O ελληνικός αθλητισμός και ο Παναθηναϊκός έχασαν την πατρική φιγούρα τους. Ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν αυτοδημιούργητος, πολύ ανθρώπινος, πολύ προσιτός, αγαπητός προς όλους. Έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στον ελληνικό αθλητισμό».

– Η κληρονομιά που αφήνει ο Παύλος Γιαννακόπουλος είναι τεράστια. Θα έχει συνέχεια;

«Ασφαλώς. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος έβαλε τις βάσεις και τις ρίζες. Ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει ένα τεράστιο brand name, πρωταγωνιστεί συνέχεια στην Euroleague και παίρνει εγχώριους τίτλους. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος πήρε ένα μεγάλο σωματείο και το έκανε τεράστιο».

– Τι θυμάστε από τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Υπάρχει κάποια ιστορία που θα θέλατε να μοιραστείτε;

«Αυτό που καταλαβαίνουν όλοι… Μόλις σε προσέγγιζε ο κύριος Παύλος σε ρώταγε για τα ανθρώπινα στοιχεία. Τι κάνει η οικογένεια σου, πως είσαι, αν είσαι καλά… Η πρώτη του ερώτηση πάντως το… «τι κάνεις παιδί μου, παιδί μου» έχει μείνει. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν το ποιόν του ανθρώπου».

– Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ο μοναδικός παράγοντας που κυκλοφορούσε χωρίς ασφάλεια. Τι δείχνει αυτό;

«Αυτή η γενιά των ανθρώπων που πέρασε τεράστιες κακουχίες, κατοχή, ανοικοδόμηση της Ελλάδας, αποτέλεσαν ανθρώπους της δημιουργίας, του σεβασμού. Θέλησαν να δημιουργήσουν σε μία χώρα κατεστραμμένη έχοντας αρχές και τα κατάφεραν. Νομίζω αυτή η σφυρηλάτηση τους θύμιζε από που ξεκίνησαν και δεν τους επέτρεπε να το ξεχνάνε και να κρατούν πάντα το ανθρώπινο του χαρακτήρα τους».

– Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπήρξε πρόεδρος όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού. Τώρα είναι η σειρά του Δημήτρη Γιαννακόπολου… Εκτιμάτε ότι «έφυγε» γεμάτος;

«Έφυγε όντως γεμάτος. Δημιούργησε μία αυτοκρατορία επιχειρηματικά και εκτόξευσε τη μεγάλη του αγάπη τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός ήταν το χόμπι του, όπως ο ίδιος έλεγε… » δεν καπνίζω, δεν πίνω, έχω ένα χόμπι τον Παναθηναϊκό» και τον έκανε αυτοκρατορία. Είδε τον γιο του να μεγαλουργεί, είδε εγγόνια… Νομίζω έφυγε χορτασμένος! Το σημαντικότερο είναι ότι θα τον θυμάται και θα τον μνημονεύει πάρα πολύς κόσμος και ιδιαίτερα οι Παναθηναϊκοί. Ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αγαπητός από όλο τον κόσμο».

– Το μήνυμα το δικό σας για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

«Εύχομαι στον Δημήτρη που ήταν πολύ δεμένος μαζί του να είναι καλά, να τον θυμάται και να τον έχει στο μυαλό του έτσι όπως τον είχε δυνατό. Να ζήσει να τον θυμάται… ».