Μάρκο Σίλβα: Ο λόγος που τον απέλυσε ο Ολυμπιακός

07/06/18 • 10:20 | UPD 07/06/18 • 10:20

Δύο χρόνια αφού ο Ολυμπιακός τον απέλυσε, ο Μάρκο Σίλβα εξήγησε στον πορτογαλικό Τύπο τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης.

Δύο χρόνια αφού ο Ολυμπιακός τον απέλυσε, ο Μάρκο Σίλβα εξήγησε στον πορτογαλικό Τύπο τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης.

Αίσθηση είχε προκαλέσει το καλοκαίρι του 2016 η αιφνιδιαστική αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Από τότε μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε αποκαλύψει τους λόγους που οδήγησαν τον Πορτογάλο προπονητή σε αυτή την απόφαση.

Ο πρώην «ερυθρόλευκος» τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα Record, στην οποία αναφέρθηκε στην παρουσία του στην ελληνική ομάδα, τη σχέση του με τους κ.κ. Μαρινάκη – Βρέντζο και για τη σύγκρισή του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Όταν έφυγα για πρώτη φορά από την Πορτογαλία, πηγαίνοντας στον Ολυμπιακό, δεν το περίμενα εκείνη τη στιγμή να ξεκινήσω διεθνή καριέρα τόσο νωρίς, αν και ήταν στόχος μου, όπως νομίζω κάθε προπονητή. Αν το αναλύσεις, θα δεις ότι εδώ και κάποια χρόνια, από τότε που έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μπορεί να είναι και μία δεκαετία, από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει ίσως και 15 προπονητές. Και ποιος ήταν ο μοναδικός που έμεινε στον πάγκο σε μία ολόκληρη σεζόν; Ο κόσμος μπορεί να τα δει αυτά, δεν είναι απλά λόγια. Και θα διαπιστώσει από την ανάλυση ότι ήμουν ο μοναδικός προπονητής μετά τον Ερνέστο Βαλβέρδε που άρχισε και τελείωσε μία σεζόν στον Ολυμπιακό», ανέφερε αρχικά ο Μάρκο Σίλβα και στη συνέχεια μίλησε για τη σχέση του με τους διοικούντες την ΠΑΕ:

«Έφυγα με δική μου πρωτοβουλία. Έχω τρομερή σχέση με τον ιδιοικτήτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη. Κι έχω μία εξαιρετική σχέση με τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Βρέντζο. Κι είμαι απόλυτα βέβαιος πως όταν γυρίσω στην Αθήνα, που δυστυχώς δεν το έχω κάνει, θα τύχω μίας εξαιρετικής υποδοχής. Γιατί οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές. Η ομάδα ήταν πολύ καλή, έσπασε όλα τα ρεκόρ του συλλόγου μαζί μου (28 νίκες σε 30 αγώνες). Όταν πήρα την απόφαση να φύγω το έκανα για οικογενειακούς λόγους. Και επίσης για λόγους καριέρας. Αποφάσισα να αποχωρήσω. Αν δεν ερχόταν εκείνη τη στιγμή, θα ήμουν προπονητής στον Ολυμπιακό για τουλάχιστον ακόμη έναν χρόνο – ήταν το συμβόλαιο που είχα για ακόμη ένα χρόνο. Ήταν δική μου απόφαση».

Πηγή: sport-fm.gr