Στον αέρα το νέο πρωτάθλημα της Super League λόγω των άστεγων τηλεοπτικά ομάδων

18/05/18 • 13:40 | UPD 18/05/18 • 18:01

Ακόμη μία ομάδα μπήκε στο ασφαλές τηλεοπτικό καταφύγιο της nova ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο ΟΦΗ έγινε η ένατη ομάδα της Super League που συμφώνησε με το συνδρομητικό κανάλι μετά τις ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακόμη μία ομάδα μπήκε στο ασφαλές τηλεοπτικό καταφύγιο της nova ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο ΟΦΗ έγινε η ένατη ομάδα της Super League που συμφώνησε με το συνδρομητικό κανάλι μετά τις ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακό, Ολυμπιακό, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι συνδρομητές των αθλητικών καναλιών της Nova, θα παρακολουθούν αποκλειστικά τις προσπάθειες των Ομιλητών στους εντός έδρας αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου μετά την επιστροφή του ιστορικού συλλόγου της Κρήτης στα «μεγάλα σαλόνια» καθώς και στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Από εκεί και πέρα το πρόβλημα με τα τηλεοπτικά παραμένει και ως εκ τούτου παραμένει και η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλιας της έναρξης των νέων πρωταθλημάτων στην σουπερ λίγκα και στην football league. Και αυτό γιατί η πλειοψηφία των ομάδων στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες παραμένουν χωρίς τηλεοπτική στέγη και η απειλή τους ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν την προκήρυξη έναρξης των νέων πρωταθλημάτων είναι σε ισχύ. Αυτή την στιγμή οι λίγοι που έχουν καταφέρει να βρουν τηλεοπτική στέγη μπορούν να κάνουν σχέδια για τη νέα χρονιά έχοντας βέβαιο το μεγαλύτερο και εγγυημένο έσοδό τους αλλά οι πολλοί είναι στον αέρα και δεν έχουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν αν δεν βρουν και αυτοί μία βιώσιμη λύση.

Φυσικά και έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη από τον οποίο περιμένουν να μετουσιώσει σε πράξεις τα όσα τους είχε πει σε συνάντηση που είχαν μαζί τους, ότι δηλαδή θα προσπαθήσει η πολιτεία να βρει την λύση αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενοι εμπλοκής στα τηλεοπτικά και της ΕΡΤ. Το κυβερνητικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών με δημιουργία δύο πρωταθλημάτων στην σούπερ λίγκα (σούπερ λίγκα 12 και σουπερ λίγκα 2) και ενός πρωταθλήματος στην football league ακόμη παραμένει μετέωρο και δεν φαίνεται να υπάρχει πολύ μεγάλη δραστηριότητα προς αυτή την υπόθεση. Οι ημέρες όμως περνούν και ο χρόνος θα αρχίσει να πιέζει. Το ότι η σούπερ λίγκα στο πρόσφατο διοικητικό της συμβούλιο ανακοίνωσε ότι το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 25 Αυγούστου δεν λέει το παραμικρό καθώς αυτή την στιγμή κανείς δεν ξέρει το πως θα διεξαχθεί αυτό αλλά και το πόσες ομάδες θα το απαρτίζουν. Θυμίζουμε ότι το πλάνο αναδιάρθρωσης των κατηγοριών ορίζει τρεις επαγγελματικές κατηγορίες που θα αποτελούνται από μόλις 34 ομάδες. Αυτές χωρίζονται ως εξής:

Σούπερ λίγκα 1 με 12 ομάδες: Θα είναι οι δέκα πρώτες στην τελική βαθμολογία της περιόδου 2018-19 και οι δύο που θα ανέβουν από την football league. Το πρωτάθλημα θα έχει δύο γύρους και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6. Οι θέσεις 7-12 θα παίζουν πλέι άουτ για να υποβιβαστούν δύο.

Σούπερ λίγκα 2 με 10 ομάδες: Θα συμμετέχουν οι έξι τελευταίες ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα της σουπερ λίγκα την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και τέσσερις ομάδες που θα προέλθουν από την football league.

Football League με 12 ομάδες: Σε αυτή την κατηγορία θα αγωνιστούν οι δέκα ομάδες που μένουν και δύο που θα προέλθουν από την Γ’ Εθνική.

Μιχάλης Μαρδάς

mmardas@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap