Επίσημο: Εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός για τρία χρόνια

24/04/18 • 20:26 | UPD 24/04/18 • 20:43

Ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τρεις αγωνιστικές περιόδους επέβαλε η UEFA στον Παναθηναϊκό για μη καταβολή οικονομικών υποχρεώσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Οριστική είναι η ποινή που επέβαλε το δικαστικό τμήμα του σώματος οικονομικού ελέγχου των ευρωπαϊκών συλλόγων στον Παναθηναϊκό λόγω οφειλών που είχε προς ποδοσφαιριστές εργαζόμενους και άλλους συλλόγους.

«Το δικαστικό συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι ο Παναθηναϊκός αποκλείεται από τη συμμετοχή του στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA στην οποία κατά τ’ άλλα θα προκρινόταν για τις επόμενες τρεις χρονιές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UEFA.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Reuters, η «πράσινη» ΠΑΕ δεν τήρησε την προθεσμία της 1ης Μαρτίου μέχρι την οποία έπρεπε να αποδείξει ότι ήρθε σε συμφωνία με πιστωτές της.

Όπως σημειώνει το Eurosport, η UEFA έκρινε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραβίασε το οικονομικό Fair Play λόγω απλήρωτων οφειλών και της επεβλήθη πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ. Το πρόστιμο ανεστάλη εν όψει της τελικής προθεσμίας της 31ης Μαρτίου, εντός της οποίας η ΠΑΕ καλείτο να αποδείξει ότι είχε καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, κάτι που δεν έγινε.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Στις Δεκεμβρίου του 2017  το αρμόδιο τμήμα πήρε μια απόφαση για τις καθυστερημένες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού.

Το αρμόδιο τμήμα της ΟΥΕΦΑ επιβεβαίωσε πως ο Παναθηναϊκός έχει παραβιάσει την απαίτηση καθυστερημένων υποχρεώσεων της ΟΥΕΦΑ και αποφάσισε να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό από την συμμετοχή στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21) εκτός και αν μέχρι την 1η Μαρτίου το κλαμπ ήταν σε θέση να πληρώσει τις οφειλές ή να καταλήξει σε συμφωνίες με τους πιστωτές σχετικά με ποσά που προσδιορίστηκαν ως οφειλές μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017.

Επέβαλε επίσης πρόστιμο ύψους 200.000, από το οποίο ακυρώθηκαν οι 100.000 και θα παρέμεναν απαιτητοί, σε περίπτωση που ο σύλλογος δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τον προαναφερθέντα όρο.

Στις 19 Μαρτίου 2018 το αρμόδιο τμήμα έβγαλε το πόρισμα και κατέληξε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε ικανοποιήσει τις απαιτήσεις.

Ως εκ τούτου το αρμόδιο τμήμα διέταξε την άμεση έναρξη ισχύος του αποκλεισμού που προβλέπεται στην απόφαση της 12ης Δεκεμβρίου 2017 και επιβεβαίωσε ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποκλείεται να συμμετάσχει στις διοργανώσεις συλλόγων της ομοσπονδίας για μία από όποια από τις επόμενες τρεις χρονιές προκριθεί(18/19, 19/20 και 20/21). Το αρμόδιο τμήμα επίσης αποφάσισε ότι η αμοιβή των 100.000 σαν κομμάτι των 200.000 δεν είναι πλέον ακυρωμένη και πρέπει να καταβληθεί άμεσα».