Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού

24/04/18 • 13:49 | UPD 24/04/18 • 13:51

Μία από τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στον Γιάννη Αλαφούζο, για να τελεσφορήσει το ενδιαφέρον του, είναι η παραμονή του Παναθηναϊκού στη Superleague.

Μία από τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στον Γιάννη Αλαφούζο, για να τελεσφορήσει το ενδιαφέρον του, είναι η παραμονή του Παναθηναϊκού στη Superleague. Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα είχε καλύψει τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις, όπως την οφειλή στον Βέμερ

Η ουσία είναι πως κάθε μέρα που περνάει με το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο χρόνος ελαττώνεται για τον Παναθηναϊκό. Ταυτόχρονα, αυξάνεται ο κίνδυνος ενός «ατυχήματος». Ο Πιεμπονγκσάντ είναι ενήμερος για τα τεκταινόμενα και για αυτό, αποφάσισε να διαμορφώσει το πρόγραμμα του ώστε να ταξιδέψει άμεσα στην Αθήνα.

Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας δεν επιθυμεί να χρονοτριβήσει, αλλά παράλληλα δεν θα βιαστεί παραλείποντας τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάμειξη του fund. Το ζητούμενο είναι πόσο σύντομα θα εισρεύσουν χρήματα στην ΠΑΕ, αφού αυτό δεν έχει αποσαφηνιστεί από τις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Το σίγουρο είναι ότι ο Αλαφούζος δεν προτίθεται να χρηματοδοτήσει την εταιρία και το βάρος θα μεταφερθεί στη νέα ιδιοκτησία.

Η άφιξη του Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα είναι σημαντική, ώστε από κοινού με τον Αλαφούζο να ορίσουν ένα χρονοδιάγραμμα για τη μεταβίβαση των μετοχών. Γιατί, αν στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός υποβιβαστεί στη Football League και δεν έχουν τελειώσει τα διαδικαστικά για τη συμφωνία, τότε ίσως το επενδυτικό σχήμα «Pan Asia» να επιλέξει να μην τελειώσει το deal…

Πηγή: Sport24.gr

Copy link
Powered by Social Snap