Κούγιας: Ο Παναθηναϊκός δεν σέβεται την ιστορία του!

11/04/18 • 17:24 | UPD 11/04/18 • 17:24

Το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος δεν έγινε ποτέ, αφού δεν υπήρχε απαρτία κατόπιν συνεννόησης

Το προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος δεν έγινε ποτέ, αφού δεν υπήρχε απαρτία κατόπιν συνεννόησης.

Έτσι, οι ποινές δεν άλλαξαν και ο άμεσα ενδιαφερόμενος Παναθηναϊκός βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, λόγω της αμφίβολης τύχης της διαδικασίας αδειοδότησής του.

Σε δηλώσεις του, στα γραφεία του συνεταιρισμού, ο Αλέξης Κούγιας «ξέσπασε», υπογραμμίζοντας πως δεν ενημερώθηκαν για την πρόθεση αναβολής της ψηφοφορίας, έκανε λόγο για «πόλεμο συμφερόντων» και αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Ηρακλή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε στη σωτηρία του Παναθηναϊκού. Μόνο και μόνο γιατί αναγνωρίζουμε τη σημαντική και ιστορική παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ίδια με την απουσία άλλων ομάδων.

Αντί όμως να υλοποιήσουμε αυτό που είχαμε πει, πείθοντας κι άλλους συναδέλφους, βρεθήκαμε πρωταγωνιστές μιας φαρσοκωμωδίας. Αντί να μας ενημερώσουν για τη σημερινή τους απουσία, μας γελοιοποίησαν και μας φέρθηκαν σαν να έχουμε κάνει λοβοτομή.

Για να καταλάβετε, από τις τέσσερις ομάδες (ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Ατρόμητος) που κάλεσαν στη σημερινή ψηφοφορία, δεν ήρθε κανένας και δεν έκαναν καν τον κόπο να μας ενημερώσουν. Το γνώριζαν Στρατος – Γκαγκατσης και ανάγκασαν ανθρώπους, όπως ο κ. Μάρκου (Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ), να έρθουν από ακριτικά μέρη της Ελλάδας.

Νιώθουμε ότι μας κορόιδεψαν. Όταν τα συμφέροντα κάποιων είναι έξωποδοσφαιρικά, γίνεται ένας αόρατος πόλεμος συμφερόντων. Νομίζουν ότι εμείς μπορούμε να γίνουμε πιόνια. Το ξεκαθαρίζω, δεν πρόκειται να ξαναέρθουμε για το συγκεκριμένο θέμα. Καταγγέλλουμε το εξής: ότι σημαντικές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, δεν σέβονται την ιστορία τους.

Εμείς υπηρετούμε το συμφέρον του Παναθηναϊκού, πολύ παραπάνω από ότι ο ίδιος. Είχα βγει το μεσημέρι σε έναν ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης, ώστε να μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα και εκεί έμαθα από έναν συνεργάτη του κ. Αλαφούζου ότι θα υπάρξει τεχνητή έλλειψη απαρτίας. Αυτό έδειξε ότι δεν μας σέβονται και προτιμούν να τα λένε σε συνεργάτες τους, φέρνοντάς μας και σε ρήξη με τους οπαδούς μας.

Οι οπαδοί της ΑΕΛ είναι υπερήφανοι, γιατί νιώθουν ότι η ομάδα τους εντάσσεται στις μεγάλες ομάδες. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε αυτό με την ΑΕΛ δεν θα ξανασυμβεί. Δεν θα ξαναξεφτιλιστούμε. Πρόκειται για κακή σκηνοθεσία, απο κακούς σκηνοθέτες και αναφέρομαι και στους ανθρώπους της Super League και στους ανθρώπους των συλλόγων.

Το ξέρω ότι είναι σκληρά αυτά τα λόγια, αλλά έχω δαπανήσει τη μισή μου περιουσία στο ποδόσφαιρο».

Σε ερώτηση γιατί δεν έγινε η ψηφοφορία, απάντησε: «Αυτό μας το ανακοίνωσε  ο κ. Στράτος με το «καλημέρα», ότι για τη λήψη απόφασης απαιτείται πλειοψηφία των 3/4 των ομάδων».

Για το εάν έπινε καφέ με έναν οπαδό του Ηρακλή, είπε: «Ο Ηρακλής είναι από τις πιο ευνοημένες ομάδες παραδοσιακά. Όλοι όσοι ήταν στη διοίκηση Ρέμου, είναι κατηγορούμενοι για πλαστές ενημερότητες και πλαστές εισφορές. Από τη δική μου διοίκηση και αυτή του Θεοδωρίδη και μετά έκαναν κακή διαχείριση και ο ίδιος ο κόσμος του Ηρακλή δεν έχει σεβαστεί την ομάδα του τόσο πολύ. Είναι σωστός ο κανονισμός… είναι απλή η σκέψη».

Πηγή: gazzetta.gr