Οι παίκτες του «τριφυλλιού» προχώρησαν σε αποχή από τις προπονήσεις

10/04/18 • 10:06 | UPD 10/04/18 • 10:06

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» προχώρησαν σε αποχή από τις προπονήσεις. Οι αρχηγοί επικοινώνησαν με τον πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου και επανέλαβαν την απαίτησή τους να πληρωθούν το 30% της δόσης του Δεκεμβρίου σήμερα Τρίτη όλοι οι παίκτες ανεξαιρέτως

Σε οριακό σημείο είναι ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που εξαντλήθηκε και η υπομονή των παικτών.

Οι ποδοσφαιριστές δεν παρουσιάστηκαν στο προπονητικό κέντρο για τη χθεσινή τους προπόνηση κάνοντας πράξη την απειλή τους για αποχή αν η διοίκηση δεν αποδεικνυόταν συνεπής στα όσα τους είχε υποσχεθεί.

Οι αρχηγοί επικοινώνησαν και με τον πρόεδρο, Βασίλη Κωνσταντίνου και του ανακοίνωσαν την απόφασή τους να απέχουν από τις υποχρεώσεις τους επαναλαμβάνοντας την απαίτησή τους να πληρωθούν το 30% της δόσης του Δεκεμβρίου σήμερα Τρίτη όλοι οι παίκτες ανεξαιρέτως.

Πριν από την έναρξη της σημερινής προπόνησης, οι παίκτες θα συζητήσουν εκ νέου και θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν την αποχή ή θα προπονηθούν.

Η δέσμευση της διοίκησης ήταν να καταβάλει χρήματα στους Ελληνες την Τετάρτη του Πάσχα και στους ξένους μέχρι τις 18 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Κουρμπέλης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Βασίλη Κωνσταντίνου, στον οποίο μετέφερε την απόφαση των συμπαικτών του: «Είμαστε όλοι μία ομάδα, όχι δύο διαφορετικές και έτσι πρέπει να αντιμετωπιζόμαστε. Ή θα πληρωθούν όλοι τα χρήματα που μας έχετε υποσχεθεί, ή δεν θα κατέβουμε για προπόνηση μέχρι να πληρωθούν όλοι…», τόνισε μεταξύ άλλων. Στο μεταξύ, μύλος έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον Λουσιάνο για τον οποίο μέχρι αργά χθες το βράδυ οι πληροφορίες ήταν αντικρουόμενες. Συγκεκριμένα, από το περιβάλλον του παίκτη υπήρξε μια διαρροή περί δυσαρέσκειας λόγω του ότι δεν του καταβλήθηκε το ποσό που είχε συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, γεγονός που η ΠΑΕ διαψεύδει κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι έχει πάρει τα χρήματα εδώ και περίπου δέκα μέρες και δεν έχει εκφράσει κάποια δυσαρέσκεια!

Το Σάββατο υπάρχει ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα κι εφόσον δεν τα έχει βρει μέχρι τότε με τον Γενς Βέμερ, θα ενεργοποιηθεί η τελική προθεσμία τριών ημερών για να καταβληθεί στον παίκτη το χρέος περίπου 600.000 ευρώ. Εφόσον δεν επιτευχθεί διακανονισμός με τον παίκτη, τότε θα αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τον Παναθηναϊκό και αν αυτό δεν συμβεί μετά από άλλα δύο ματς και συμπληρωθούν τρεις αφαιρέσεις βαθμών, αυτό συνεπάγεται ποινή υποβιβασμού.

Από εκεί και πέρα, στην ΠΑΕ θέλουν να πιστεύουν ότι αύριο θα έχουν φύγει από το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα έχοντας αγκαλιά την απόφαση για αλλαγή της ποινής υποβιβασμού που προβλέπεται για τις ομάδες που δεν πάρουν αδειοδότηση. Αν και εφόσον αυτό επιτευχθεί θα αρχίσουν να γίνει οι πρώτες κινήσεις σχετικά με τον προγραμματισμό που πρέπει να γίνει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Νίκος Νταμπίζας είναι το φαβορί να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό για να πάρει τη θέση του τεχνικού διευθυντή ενώ θεωρείται σίγουρο πως η διοίκηση της ΠΑΕ θα κάνει πρόταση ανανέωσης στον Μαρίνο Ουζουνίδη για τον πάγκο της ομάδας.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου