Στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου η τιμωρία σε ΠΑΟΚ-Σαββίδη [εικόνες]

29/03/18 • 22:12 | UPD 29/03/18 • 22:13

Αρκετά είναι τα μέσα ανά τον κόσμο που φιλοξενούν στα πρώτα θέματά τους την είδηση της τιμωρίας για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη

Αρκετά είναι τα μέσα ανά τον κόσμο που φιλοξενούν στα πρώτα θέματά τους την είδηση της τιμωρίας για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.

Στη Γαλλία, η ιστοσελίδα της «Equipe» ανέφερε τα εξής: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τα γήπεδα για τρία χρόνια. Στα μέσα Μαρτίου είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο φέροντας όπλο στη ζώνη του παντελονιού του».

H ισπανική «AS», από την πλευρά της, αναφέρει στον τίτλο της: «Βαριές ποινές στον ΠΑΟΚ: χάνει το ματς, του αφαιρούνται τρεις βαθμοί από αυτό το πρωτάθλημα και δύο από το επόμενο, ενώ ο πρόεδρος, Ιβάν Σαββίδης, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με πιστόλι, δεν θα μπορεί να εισέλθει σε γήπεδο για τα επόμενα τρία χρόνια».


«Παραδειγματική ποινή στον πρόεδρο με το όπλο: 100.000 ευρώ και 3 χρόνια χωρίς γήπεδο», είναι ο τίτλος στο σχετικό θέμα στην ιστοσελίδα της «Marca».

Στην Ιταλία, η «Gazzetta dello Sport» ανέφερε: «Ο πρόεδρος με το όπλο αποκλείστηκε από τα γήπεδα για τρία χρόνια».

Επιπλέον, ο γνωστός δημοσιογράφος Τζανλούκα Ντι Μάρτζο έχει ως κεντρικό θέμα στην ιστοσελίδα του την απόφαση του δικαστηρίου. Ειδικότερα αναφέρει, «ΠΑΟΚ, τρία χρόνια τιμωρίας στον πρόεδρο και στον σύλλογο -3 βαθμούς», είναι ο τίτλος και στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Ένα παιχνίδι με ένταση, ένα ακυρωθέν γκολ και μία κίνηση τρέλας. Όλα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου. Ένα ντέρμπι κορυφής και ένα ακυρωθέν γκολ του Βαρέλα ως οφσάιντ που ώθησε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, να μπει στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένος.

Πιστόλι στη θήκη, προσβολές και απειλές θανάτου στο άρχοντα του αγώνα και άμεση διακοπή του αγώνα. Μία κίνηση τρέλας που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει το ελληνικό πρωτάθλημα για μία εβδομάδα, παρά το μήνυμα συγγνώμης από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.

Σήμερα έφτασε επίσης η απόφαση του αθλητικού δικαστή που τιμώρησε τον Σαββίδη για τρία χρόνια και έδωσε στην ΑΕΚ το ματς στα χαρτιά. Επιπλέον, στον ΠΑΟΚ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών και ποινή αφαίρεσης άλλων δύο από τη νέα σεζόν. Μία παραδειγματική τιμωρία για να αποφευχθούν άλλα τέτοια επεισόδια».

Η αγγλική «Sun» από την πλευρά της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών χρόνων για την είσοδό του με όπλο στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε επίσης με αφαίρεση τριών βαθμών μετά το σοκαριστικό περιστατικό μέσα στον μήνα».

Το αγγλικό «SkySports» σημειώνει: «Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, τιμωρήθηκε για τρία χρόνια για την εισβολή του στο γήπεδο με όπλο».

Τέλος, η ποινή στον Σαββίδη και στον ΠΑΟΚ έγινε θέμα και σε ρωσικά μέσα. Πιο συγκεκριμένα, τα ρώσικα ΜΜΕ είχαν ψηλά στη θεματολογία τους την απόφαση του αθλητικού δικαστή κρατώντας ουδέτερη στάση, αναφέροντας τα γεγονότα και υπενθυμίζοντας τι είχε συμβεί στο ματς της Τούμπας.

Το ρωσικό πρακτορείο «ΤΑSS», έψαξε επιπλέον εάν η τιμωρία στον Σαββίδη μπορεί να τον απομακρύνει από τη χρηματοδότηση της ομάδας. Φιλοξενήθηκαν μάλιστα δηλώσεις εκπροσώπου του Σαββίδη από το Ροστόβ, χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομά του, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

Πηγή: sport24.gr