Όταν ο Παναθηναϊκός επέστρεφε το πριμ του Γουλανδρή

29/03/18 • 12:23 | UPD 29/03/18 • 12:23

Η ιστορία ξεκινάει στις 9 Μαρτίου 1971. Ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν εκτός έδρας με την Έβερτον στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και μαζί με την «πράσινη» αποστολή βρισκόταν ο τότε αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Νίκος Γουλανδρής. Μην απορείτε, τότε ήταν άλλες εποχές, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε αντιπαλότητα ανάμεσα στους «αιωνίους».

Το τελικό 1-1 έδινε ελπίδες στο «τριφύλλι» ενόψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ως τονωτική ένεση και εξτρά κίνητρο, ο Έλληνας εφοπλιστής θέλησε να κάνει ένα δώρο στον Παναθηναϊκό, προσφέροντας πριμ πρόκρισης της τάξεως των 150.000 δραχμών. Η κίνησή του αυτή έτυχε αποδοχής από την πλευρά της «πράσινης» διοίκησης, στέλνοντάς του και ευχαριστήριο τηλεγράφημα.

«Το Δ.Σ. του Παναθηναϊκού αποδεχόμενον ευγενικήν προσφοράν σας, ευχαριστεί υμάς θερμώς. Τοιυαύται χειρονομίαι, τιμούν υμάς ανά το πανελλήνιον επ’ αγαθώ ελληνικού αθλητισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά το «ευχαριστώ» προς τον ίδιο, ενώ δεν έμεινε σε αυτά, καθώς ξόδεψε επιπλέον 1.000 λίρες Αγγλίας στους παίκτες του Παναθηναϊκού προκειμένου να γιορτάσουν μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Πριν τη ρεβάνς στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε με το 0-0, βρίσκοντας στα ημιτελικά τον Ερυθρό Αστέρα στον δρόμο για το Γουέμπλεϊ, μέσω της «Αθλητικούς Ηχούς» εξέφρασε την ευχή του να περάσει την Έβερτον, αναφέροντας: «Παναθηναϊκέ να είσαι βέβαιος ότι όλος ο Ολυμπιακός είναι μαζί σου εις τον αγώνα Ελλάδος – Έβερτον. Η ευκαιρία να φθάσης στους ‘4’ είναι μοναδική στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Όλοι ανά την υφήλιον Έλληνες απαιτούν όπως η Έβερτον να μη βγη νικήτρια από το γήπεδό σου. Ζήτω η Ελλάδας».

Διαβάστε την συνέχεια στο sport24.gr