Αθήνα Καιρός

Επτά χώρες θα μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ της Ρωσίας μετά την δολοφονία Σκριπαλ

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Επτά χώρες θα μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ της Ρωσίας μετά την δολοφονία Σκριπαλ

Η υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ -συνταγματάρχη της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού- και της κόρης του, Γιούλια, σε βρετανικό έδαφος έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και επηρεάζει και το Μουντιάλ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έξι χώρες που θα συμμετάσχουν στο Μουντιάλ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην στείλουν αξιωματούχους τους στη Ρωσία, ακολουθώντας τα χνάρια της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Αγγλία φέρεται να έχει αρχίσει συνομιλίες με τους… συμμάχους της για να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ του Μουντιάλ της Ρωσίας, έχοντας και την συμπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών, που όμως δεν έχουν προκριθεί στην τελική φάση.

Πολωνία, Ισλανδία, Δανία, Σουηδία, Αυστραλία και Ιαπωνία συντάσσονται όπως όλα δείχνουν με τους Βρετανούς ως προς τη στάση τους εναντίον της διοργανώτριας χώρας, μετά από την προ ημερών δολοφονική επίθεση εναντίον πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του, πίσω από την οποία φέρεται να βρίσκεται η Ρωσία.

Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και Ουκρανία είναι μόνο μερικές από τις χώρες που ανακήρυξαν τη Ρωσία ως υπαίτια για την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στις 4 Μαρτίου, με τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα.

Η FIFA την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εγρήγορση εξαιτίας της αυξανόμενης διεθνούς πίεσης που υπάρχει για μποϊκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]