Με το δάχτυλο στην σκανδάλη

Αποκάλυψη: Γιατί η FIFA είναι έτοιμη για GREXIT ελέω Σαββίδη

15/03/18 • 11:46 | UPD 15/03/18 • 11:46

Με πάρα πολλά ερωτήματα και έντονη δυσαρέσκεια για τις εικόνες της Τούμπας που έκαναν τον γύρο του κόσμου έφτασαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

Με πάρα πολλά ερωτήματα και έντονη δυσαρέσκεια για τις εικόνες της Τούμπας που έκαναν τον γύρο του κόσμου έφτασαν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

Στην συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη πάρα πολλές φορές τον ρώτησαν για ποιον λόγο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν συνελήφθη και γιατί άμεσα δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τις προβλεπόμενες τιμωρίες.

Ηταν φανερό από τις συζητήσεις που έκαναν τα στελέχη της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ομοσπονδίας ότι οι εικόνες του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη που έκαναν τον γύρο του κόσμου και δεν είναι ανεκτές και δημιουργούν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα στο κύρος των ανώτατων ποδοσφαιρικών κλιμακίων για αυτό τον λόγο οι διαθέσεις τους είναι άγριες και για πρώτη φορά το θέμα του ποδοσφαιρικού grexit όχι μόνο το συζητούν αλλά αν δεν δουν πραγματική μεταμέλεια και στροφή προς την κανονικότητα δεν θα έχουν το παραμικρό πρόβλημα να το εφαρμόσουν.

Αλλωστε οι πιέσεις που δέχονται από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλες και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν μπροστά στον κίνδυνο αυτή η στάση να δημιουργήσει και άλλα προβλήματα με άλλες προβληματικές ομοσπονδίες που υπάρχουν στους κόλπους της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί ήταν οι δηλώσεις του Χέμπερτ Χούμπερτ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Κρίθηκε πιο επιβεβλημένο να έρθουμε διότι έγιναν τόσα στις τελευταίες αγωνιστικές. Όλα όσα συνέβησαν ήταν απαράδεκτα. Βλέπουμε καθημερινά τις εξελίξεις. Τα περιστατικά βίας και το τι γίνεται. Πως να φέρεις παιδιά σε γήπεδο με όπλα και έξω να πέφτουν… βόμβες. Επίσης ξέρουμε για εκβιασμούς και απειλές έξω από τα γήπεδα. Αυτά είναι απαράδεκτα. Αυτή η συμπεριφορά μας οδήγησε να έρθουμε εδώ. Για τα σωστά βήματα για να υλοποιηθούν απ’ όλους. Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα αγκαλιάσουν όλοι. Το GREXIT που έμοιαζε μακρινό δεν είναι πια τόσο μακρινό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείο».

Στην συνέχεια παραδέχθηκε και ότι η αναφορά που θα σταλεί στα κεντρικά της ΦΙΦΑ μόνο ευνοϊκή δεν θα είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Θα πρέπει να υπάρχει δήλωση δέσμευσης και από τον Τύπο πια είναι αφήστε τα όπλα. Ναι ο στόχος είναι η νίκη αλλά όχι με όπλα και απειλές. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν συμφέρει κανέναν να μην έχει θεατές ή παιδιά στο γήπεδο. Αναρωτιέμαι. Πως οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν έξω τα κάνουν όλα σωστά και εδώ υπάρχει βία; Εγώ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε τέτοιες συνθήκες. Συνθήκες που βλάπτουν τα παιδιά και τους νέους της υπέροχης χώρα σας. Πρέπει να υποβάλλουμε αναφορά στην ΦΙΦΑ. Η αναφορά αυτή δεν θα περιγράφει ιδανική κατάσταση και ουράνια τόξα».

Αναφερόμενος στην απόφαση της Πολιτείας για διακοπή του πρωταθλήματος και την συγνώμη του Σαββίδη είπε: «Η διακοπή ήταν απόφαση των Πρωθυπουργού και Υπουργού με βάση τα δεδομένα που είχαν. Κανείς δεν θέλει να βλέπει άδεια γήπεδα. Όλοι θέλουν να παίζονται αγώνες. Δεν απάντησα για το θέμα της συγνώμης. Είναι στο θέμα του δικαστή. Άκουσα πριν το κομμάτι των Rolling Stones το «Paint It, Black» αλλά δεν θέλω να τα βάψω όλα μαύρα. Αγαπάμε την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό σας και είστε πρωταθλητές Ευρώπης αλλά πρέπει να συμμορφωθείτε εάν θέλετε να μείνετε στην οικογένειά μας. Σας λέω ξανά πως το GREXIT δεν είναι κάτι μακρινό».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου