Στρατηγική συνεργασία της Ιπποδρομίες ΑΕ με τη Λέσχη Ιπποδρομιών Λευκωσίας

12/03/18 • 18:00 | UPD 12/03/18 • 18:00

Eλλάδα και Κύπρος προχώρησαν σε συμμαχία και στο ιπποδρομιακό στοίχημα, δημιουργώντας ένα πολύ ελκυστικό ιπποδρομιακό πρόγραμμα.

Eλλάδα και Κύπρος προχώρησαν σε συμμαχία και στο ιπποδρομιακό στοίχημα, δημιουργώντας ένα πολύ ελκυστικό ιπποδρομιακό πρόγραμμα.

Την περασμένη Παρασκευή σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιππόδρομου Αθηνών στο Μαρκόπουλο, παρουσιάστηκε η στρατηγική συνεργασία η οποία εδώ και 1,5 μήνα έχει ξεκινήσει στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και η επιτυχία είναι ήδη ορατή. Οι κυπριακές ιπποδρομίες διεξάγονται κάθε Τετάρτη στις 15:30 και κάθε Κυριακή στις 15:00 στον ιππόδρομο της Λευκωσίας. Σε συνδυασμό με το ραντεβού κάθε Παρασκευής στο Μαρκόπουλο, οι φίλιπποι και οι παίκτες του Στοιχήματος απολαμβάνουν πλέον τρεις ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις με ελληνικό «χρώμα», κάθε εβδομάδα.

Οι Ελληνες παίκτες έχουν τη δυνατότητα να μετέχουν πλέον σε κοινό κουμπαρά με τους Κύπριους και ήδη αγκάλιασαν το κυπριακό Στοίχημα, το οποίο παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Οι αγώνες διεξάγονται με 10-12 άλογα, οι κούρσες είναι ανταγωνιστικές και κόβουν την ανάσα. Η μέση απόδοση για τη σωστή πρόβλεψη του νικητή (ΓΚΑΝΙΑΝ) είναι 7 ευρώ και για τη σωστή πρόβλεψη των δύο πρώτων ίππων ανεξαρτήτου σειράς (ΔΙΔΥΜΟ) είναι 30 ευρώ. Τα στοιχήματα ΣΟΥΙΝΓΚΕΡ, ΣΚΟΡ 4/ΣΚΟΡ 6 και ΤΖΑΚΠΟΤ 9 προσφέρονται με εγγυημένα ποσά 1.000 ευρώ, 5.000 ευρώ και 20.000 ευρώ, αντίστοιχα. Το ΤΖΑΚΠΟΤ 9 (το οποίο προσφέρεται με ελάχιστο ποσό στοιχηματισμού στο 0,5 ευρώ) έχει μοιράσει έως και 1.000.000 ευρώ.

Οπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, το 10% του ιπποδρομιακού στοιχήματος που παίζουν οι Ελληνες παίκτες έχει να κάνει με τις κυπριακές ιπποδρομίες.

Από τις 24 Ιανουαρίου έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο σκέλος της συνεργασίας, ενώ έπεται και συνέχεια. Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, η συνεργασία θα λειτουργεί αμφίδρομα. Δηλαδή και οι Κύπριοι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίζουν στις ελληνικές ιπποδρομίες. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που οι ελληνικές ιπποδρομίες θα κάνουν… εξαγωγή στην Ευρώπη, με στόχο να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με την προσθήκη των κυπριακών ιπποδρομιών, του κουπόνι του Πάμε Στοίχημα-Ιπποδρομίες εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο και γίνεται εξαιρετικά ελκυστικό.

Κι αυτό γιατί ήδη περιλαμβάνει τις γαλλικές ιπποδρομίες (PMU), τις βρετανικές και ιρλανδικές κούρσες (GBI Racing), καθώς και τις ιπποδρομίες της Νοτίου Αφρικής (Phumelela).

Την εκδήλωση-παρουσίαση άνοιξε ο Κώστας Λουκόπουλος, racing manager της Ιπποδρομίες Α.Ε., ο οποίος μίλησε για ένα μεγάλο όραμα που γίνεται πράξη. Αναφέρθηκε στις ομοιότητες που έχουν οι ελληνικές και οι κυπριακές ιπποδρομίες και αφορούν στις κούρσες με επίπεδο στίβο, στους παίκτες, στους αναβάτες (Κύπριοι αναβάτες μετέχουν στον ελληνικό ιππόδρομο και Ελληνες στον κυπριακό), ακόμα και στην ιπποπαραγωγή.
Ο β’ αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες Α.Ε., Οδυσσέας Χριστοφόρου, εξέφρασε την πίστη του ότι αυτή η συνεργασία θα είναι μεγάλη, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της ιπποδρομιακής κοινότητας αναγνωρίζει τις προσπάθειες για την έμπρακτη αναβάθμιση του ιπποδρομιακού προϊόντος. Προσπάθειες που εντάσσονται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΠΑΠ για την ανάπτυξη προϊόντων παγκόσμιας κλάσης». Αναφέρθηκε και στον Σπύρο Φωκά, τον εμπνευστή αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, και υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες της Ιπποδρομίες Α.Ε. δεν σταματούν εδώ, αλλά θα ακολουθήσουν κι άλλες εκπλήξεις.

Ο chief operations officer της Ιπποδρομίες Α.Ε. αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση των Ελλήνων παικτών, που είναι πολύ εξοικειωμένοι με το νέο προϊόν που προσφέρεται. Επισήμανε και το επόμενο όραμα που είναι να εξαχθεί ο ελληνικός ιππόδρομος και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες εκτός της Κύπρου, αλλά και σε άλλες ηπείρους.

Το λόγο πήρε και ο Μάριος Κουτσομύτης, πρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Δρομώνων Ιππων Ελλάδος (ΕΙΔΙΕ), ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες της Ιπποδρομίες Α.Ε. του ΟΠΑΠ για τα σταθερά βήματα αναβάθμισης των ελληνικών ιπποδρομιών. Ανέφερε ότι πρέπει να μπουν οι ιπποδρομίες σε κάθε ελληνικό σπίτι και να αποκτήσουν οι Ελληνες υψηλή ιπποδρομιακή κουλτούρα και παιδεία.

Ικανοποίηση για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και αισιοδοξία για το μέλλον

Ιδιαίτερα χαρούμενος και πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της συνεργασίας παρουσιάστηκε και ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας, Αλέξης Χαραλαμπίδης.

Μίλησε για το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας των δύο πλευρών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επισφράγιση των προσπαθειών που είχαν αίσιο τέλος. «Οι άρρηκτοι δεσμοί που υπάρχουν ανάμεσα σε Ελληνες και Κύπριους σε πολλά επίπεδα αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο συνεργασίας», ήταν τα λόγια του. Εκανε λόγο για τη μεγάλη αγάπη που τρέφουν οι Κύπριοι για τον ιππόδρομο και για τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται και για τους δύο οργανισμούς από δω και πέρα.

«Σκοπός και στόχος των δύο οργανισμών είναι η συνεχής αναβάθμιση του αθλήματος των ιπποδρομιών και η ενδυνάμωση της συνεργασίας και των σχέσεών μας προς αμοιβαίο όφελος», τόνισε. Οπως είπε, η συνεργασία δεν σταματά εδώ, αλλά θα συνεχιστεί και θα γίνει πολύπλευρη, στα σχέδια είναι να γίνονται και κληρώσεις all star show σύντομα για τους παίκτες.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Καποδίστριας, Κύπριος αναβάτης που μετέχει στις ελληνικές ιπποδρομίες. «Είναι μέρα γιορτής για Ελλάδα και Κύπρο. Οι δύο ιππόδρομοι γιορτάζουν μια σημαντική συνεργασία που θα έχει μόνο οφέλη», τόνισε.

Ο συνάδελφός του, Παναγιώτης Δημητσάνης, Ελληνας αναβάτης που μετέχει στις κυπριακές ιπποδρομίες ευχήθηκε η συνεργασία αυτή να είναι η καλύτερη δυνατή και να δημιουργηθεί ένα πολύ θετικό κλίμα για όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον ιππόδρομο στις δύο χώρες.

Αρκετοί διάσημοι στηρίζουν το νέο εγχείρημα

Η παρουσίαση της συνεργασίας της Ιπποδρομίες Α.Ε. του ΟΠΑΠ και της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας, που έγινε με τη βοήθεια της γνωστής παρουσιάστριας Εύης Φραγκάκη, είχε και χρώμα από κυπριακή showbiz.
Εδωσαν το «παρών» οι τραγουδιστές Ελευθερία Ελευθερίου, Λούκας Γιώρκας και το μοντέλο Στέλλα Δημητρίου, οι οποίοι μάλιστα ανέβηκαν στο βήμα και πήραν το λόγο. «Είναι πολύ καλό να συμβαδίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος σε όλα τα επίπεδα. Ο ιππόδρομος μου αρέσει και θέλω να ευχηθώ τα καλύτερα γι’ αυτή τη συνεργασία», είπε ο Λούκας Γιώρκας. Η Στέλλα Δημητρίου τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος αξίζουν μια καλή και εποικοδομητική συνεργασία σε όλα τα θέματα. Οσο για την Ελευθερία Ελευθερίου, αποκάλυψε ότι είναι… fan του ιπποδρόμου, αφού με τον πατέρα της μικρή πήγαινε συχνά και παρακολουθούσε ιπποδρομίες στη Λευκωσία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

vaniko@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου