Αυτή είναι η χειρότερη απόφαση διαιτητών στην ιστορία του μπάσκετ!

08/03/18 • 11:23 | UPD 08/03/18 • 11:23

Οι Lakers κέρδισαν με 108-107 τους Magic χάρη σε δύο βολές του Brook Lopez με 6 δέκατα του δευτερολέπτου να μένουν για το τέλος του αγώνα. Όσο για αυτά τα τελευταία 6 δέκατα του δευτερολέπτου που είχαν οι Magic για να εκδηλώσουν την τελευταία επίθεσή τους; Ήταν σαν να μην τα έχουν. Στην κυριολεξία!

Οι Magic πήραν τάιμ-άουτ και οργάνωσαν την τελευταία επίθεση, όπου ο στόχος ήταν να υποδεχθεί μία λόμπα ο Aaron Gordon. Προσπάθησαν λοιπόν να ακολουθήσουν το πλάνο με τον Mario Hezonja να επαναφέρει την μπάλα. Ενώ λοιπόν γινόταν η εισαγωγική πάσα και η μπάλα βρισκόταν στον αέρα – χωρίς να την έχει ακουμπήσει κανείς – το χρονόμετρο κύλησε και ο αγώνας έληξε! Όπως είναι φυσικό, οι Magic διαμαρτυρήθηκαν, αφού η φάση ήταν ξεκάθαρη.

Οι διαιτητές το κατάλαβαν και πήγαν να δουν το replay. Σε μία από τις πιο περίεργες και άβολες στιγμές που έχουν υπάρξει σε αγώνα μπάσκετ όμως, αντί να δώσουν επανάληψη, αποφάσισαν να δώσουν… τζάμπολ από το κέντρο του γηπέδου, εκμηδενίζοντας τις πιθανότητες των Magic να εκδηλώσουν επίθεση! Όσο για τον λόγο που πήραν την απόφαση παρά το ξεκάθαρο λάθος του χρονομέτρη; Σύμφωνα με τον τεχνικό των Magic, Frank Vogel, αυτός ήταν ότι με βάση τους κανονισμούς αν το χρονόμετρο κυλήσει πιο γρήγορα από ότι πρέπει τότε οι διαιτητές πρέπει να δώσουν τζάμπολ, οπότε θεωρητικά αυτή ήταν η σωστή απόφαση! Το αν αυτό βγάζει νόημα προφανώς και βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να το κρίνει.

Δείτε στα VIDEO που παρατίθενται την τελευταία φάση από διάφορες λήψεις, όπου φαίνεται το ξεκάθαρο λάθος της γραμματείας το οποίο τελικά ευνόησε τους Lakers:

Πηγή: sport24.gr