Τι απαντά η ΕΠΟ στην «κίτρινη κάρτα» των FIFA-UEFA

07/03/18 • 15:26 | UPD 07/03/18 • 15:26

Την Τετάρτη (7/3) είδε το φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ της εφημερίδας LiveSport, σχετικά με τις επαφές που είχαν FIFA και UEFA με την ΕΠΟ, την οποία, όπως αναφέρεται, έψεξαν για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά απέναντι σε παράγοντες που δυσφημούν το ποδόσφαιρο.

Την κίνηση αυτή των διεθνών συνομοσπονδιών διέψευσε με ανακοίνωσή της η ΕΠΟ, αναφέροντας πως «ουδέποτε οι διεθνείς συνομοσπονδίες «απείλησαν» την Ελληνική Ομοσπονδία και τον πρόεδρο της, οι δε αναφορές μερίδας του Τύπου περί «κίτρινης κάρτας» ‎και «νέας ΠΔΕ» προκαλούν θυμηδία και μόνον».

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Η διοίκηση της ΕΠΟ εξελέγη με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και συντριπτική πλειοψηφία τον Αύγουστο του 2017.

Έκτοτε βρίσκεται σε διαρκή και στενή συνεργασία με την FIFA, την UEFA ‎και την Επιτροπή Παρακολούθησης με μοναδικό στόχο τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά εξελίσσονται σε πλαίσιο παραγωγικού διαλόγου, με πνεύμα ειλικρίνειας και επαγγελματισμού και στο επίπεδο της παροχής ποδοσφαιρικής τεχνογνωσίας υψηλής ποιότητας.

Ουδέποτε οι διεθνείς συνομοσπονδίες «απείλησαν» την Ελληνική Ομοσπονδία και τον πρόεδρο της, οι δε αναφορές μερίδας του Τύπου περί «κίτρινης κάρτας» ‎και «νέας ΠΔΕ» προκαλούν θυμηδία και μόνον.

Το νέο καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ τηρούνται και εφαρμόζονται απόλυτα και τα δικαιοδοτικά όργανα επιτελούν το θεσμικά κατοχυρωμένο έργο τους, όπως οφείλουν, χωρίς λαϊκισμούς και‎ σύντομα θα το αντιληφθούν όλοι».

Πηγή: gazzetta.gr