Μετά το αντικείμενο που δέχθηκε ο Γκαρθία

Δεν έγινε ποτέ το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

25/02/18 • 20:50 | UPD 25/02/18 • 22:30

Διεκόπη πριν αρχίσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό εξαιτίας του αντικειμένου που χτύπησε τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά Οσκαρ Γκαρθία. 

Οι παίκτες του Ολυμπιακού άμεσα αποχώρησαν για τα αποδυτήρια και στην συνέχεια ακολούθησαν και οι διαιτητές.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης, ενημέρωσε τον διαιτητή του αγώνα Αλέξανδρο Αρετόπουλο ότι παίρνει την ομάδα και αποχωρεί για τα αποδυτήρια μετά τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρσία από αντικείμενο που έπεσε από την εξέδρα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποχώρησε μετά από την εξέταση από τον γιατρό του αγώνα για το νοσοκομείο. Ο διαιτητής του αγώνα έχοντας δει το βίντεο του περιστατικού αποφάσισε την διακοπή του αγώνα.

Δείτε το video μέσα από το συνδρομητικό κανάλι της Nova, που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής των αναμετρήσεων της Super League Σουρωτή:

Διαβάστε τι αναφέρει ο κανονισμός για το αντικείμενο που δέχτηκε ο Όσκαρ Γκαρθία στην Τούμπα πριν από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το άρθρο 15, παρ. 3, ε: «Εάν από την ρίψη αντικειμένων υπάρξει σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από έξι χιλιάδες ευρώ (6.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000). Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τρείς (3) αγωνιστικές».

Επίσης:

Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη.

Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει την συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με την σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού.

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά.