Αθήνα Καιρός

Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου υπό τον φόβο επεισοδίων

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου υπό τον φόβο επεισοδίων

Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκονται σε εξέλιξη Final-8 και Final-4 για το θεσμό του Κυπέλλου, με παρουσία φιλάθλων από όλες τις ομάδες που παίρνουν μέρος, αλλά η Ελλάδα αποτελεί για ακόμη μια χρονιά την εξαίρεση!

Σήμερα Σάββατο (17:15, ΕΡΤ1) στο Ηράκλειο της Κρήτης θα γίνει, απλά, ο τελικός του Κυπέλλου Ολυμπιακού-ΑΕΚ, με την παρουσία, μάλιστα, στις εξέδρες του κλειστού «Δύο Αοράκια» μόνο μαθητών από σχολεία της περιοχής υπό το φόβο επεισοδίων των αντίπαλων οπαδών.

Οι δύο αντίπαλοι παρέλαβαν από τη διοργανώτρια αρχή ΕΟΚ μονάχα 30 προσκλήσεις. Την τελευταία φορά που έγινε Final-4 στην Ελλάδα ήταν το μακρινό 2004 στη Λαμία. Ο τελικός Αρη-Ολυμπιακού (73-70) διακόπηκε για μια ώρα, προκειμένου να εκκενωθούν οι εξέδρες, ύστερα από ανταλλαγή φωτοβολίδων μεταξύ των αντίπαλων οπαδών. Από τότε η Ομοσπονδία αποφάσισε να καταργήσει το φάιναλ φορ και δεν επιχείρησε έκτοτε να το επαναφέρει.

Κρίμα που η Πολιτεία, η Αστυνομία, η Ομοσπονδία, αλλά και οι ίδιες οι ομάδες δεν μπορούν να εγγυηθούν τη διεξαγωγή τουλάχιστον ενός τελικού παρουσία φιλάθλων και των δύο αντιπάλων γιατί ο φετινός τελικός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το κίνητρο τόσο του Ολυμπιακού όσο και της ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο για να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν σε τελικό Κυπέλλου ύστερα από τέσσερις σεζόν απουσίας με στόχο να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιό τους στο θεσμό μετά το 2011! Τότε, πριν από επτά χρόνια, είχαν νικήσει στο Ελληνικό τον Παναθηναϊκό με 74-68 και είχαν κατακτήσει τον ένατο τίτλο Κυπέλλου στην ιστορία τους.

Η Ενωση, από τη μεριά της, επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου ύστερα από 17 χρόνια απουσίας! Τελευταία φορά που είχε πάρει μέρος σε τελικό και παράλληλα είχε κατακτήσει το τρόπαιο (τρίτο στην ιστορία της) ήταν τον Απρίλιο του 2001, όταν στον τελικό του Final-4 που είχε γίνει στο ΟΑΚΑ είχε επικρατήσει με 66-64 του Παναθηναϊκού. Συνεπώς και για τους δύο αντιπάλους ο τελικός έχει ιστορικό χαρακτήρα.

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί λόγω της υψηλής ποιότητας που διαθέτει αλλά και της τεράστιας εμπειρίας του από μεγάλους αγώνες. Η ΑΕΚ, ωστόσο, κατάφερε τη φετινή σεζόν να προκριθεί στον τελικό εις βάρος του Παναθηναϊκού, που συμμετείχε ανελλιπώς τα προηγούμενα 13 χρόνια στον τελικό του Κυπέλλου και είχε κατακτήσει τους προηγούμενους έξι τίτλους και να νικήσει στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό για την Basket League, επίσης για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Επομένως δείχνει ικανή για την έκπληξη.

Στον πιο ενδιαφέροντα τελικό των τελευταίων ετών, η απόδοση των Βασίλη Σπανούλη, Γιώργου Πρίντεζη αναμένεται να αποτελέσει «βαρόμετρο» για τους «ερυθρόλευκους» του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η Ενωση του Ντράγκαν Σάκοτα περιμένει πολλά από τις ικανότητες και την εμπειρία των Ντούσαν Σάκοτα, Δημήτρη Μαυροειδή.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]