Ο φόβος των ακρίδων απειλεί τα γήπεδα του Μουντιάλ της Ρωσίας

31/01/18 • 20:28 | UPD 31/01/18 • 21:32

Μεγάλη είναι η ανησυχία στη Ρωσίας, καθώς υπάρχει φόβος ότι μια επιδρομή από ακρίδες μπορεί να καταστρέψει τον αγωνιστικό χώρο των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ φέτος.

Συχνά οι ακρίδες «ρημάζουν» τις σοδειές στη νότια Ρωσία και το άτομο που είναι επικεφαλής της προστασίας των φυτών, στο υπουργείο Γεωργίας, δήλωσε ότι μπορεί να «χτυπήσουν» και στα γήπεδα.

«Πάνω-κάτω έχουμε μάθει πώς να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με τις ακρίδες. Αλλά φέτος φοβάμαι ότι μπορεί να εξελιχθεί σε… διεθνές σκάνδαλο», δήλωσε ο Πιοτρ Τσεκμάριοφ. «Ο αγωνιστικός χώρος στα ποδοσφαιρικά γήπεδα είναι πράσινος. Στις ακρίδες αρέσουν τέτοια μέρη. Κι αν πετάξουν σε μέρη όπου παίζεται ποδόσφαιρο;», πρόσθεσε.

Ο Τσεκμαρίοφ τόνισε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την περιοχή του Βόλγκογκραντ, όπου θα φιλοξενηθεί όμιλος του Μουντιάλ. «Ευθύνη μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι Ρώσοι δεν θα εξευτελιστούν μπροστά στην παγκόσμια κοινότητα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που θα φιλοξενούμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος, σύμφωνα με την USA Today.