#Tags:

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΕΠΟ για τη σφαίρα σε Γραμμένο: Η εκλεγείσα διοίκηση δεν εκφοβίζεται, δεν παραιτείται

29/12/17 • 19:01 | UPD 29/12/17 • 19:01

Ανακοίνωση σχετικά με την αποστολή φακέλου με σφαίρα στον Βαγγέλη Γραμμένο εξέδωσε η ΕΠΟ σημειώνοντας ότι η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ολοκληρωθεί.

Ανακοίνωση σχετικά με την αποστολή φακέλου με σφαίρα στον Βαγγέλη Γραμμένο εξέδωσε η ΕΠΟ σημειώνοντας ότι η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου θα ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό, απερίφραστο και ομόθυμο τρόπο την απαράδεκτη και πρωτοφανούς -ακόμα και για τους εμπνευστές της- θράσους χθεσινή προσπάθεια τρομοκράτησης του Προέδρου της κ. Β.Γραμμένου.

Οι κρυπτόμενοι πίσω από την άθλια αυτή ενέργεια, οι οποίοι με το τρόπο αυτό φύτεψαν μια ακόμα σφαίρα στο ποδόσφαιρό μας, στοχεύουν προφανώς στην επιστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου στις παλαιότερες μεθόδους και πρακτικές.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προσφάτως εκλεγείσα Διοίκηση τη ΕΠΟ δεν πτοείται, δεν εκφοβίζεται, δεν εκβιάζεται και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να παραιτηθεί του σχεδίου εκσυγχρονισμού και χρηστής διοίκησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η πλήρης εξυγίανση,‎ που τόσο ενοχλεί κάποιους, θα ολοκληρωθεί».

Τόσο ο φάκελος με την σφαίρα που στάλθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο όσο και ο εμπρησμός του αυτοκινήτου  μέλους της ΚΕΔ έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική ατμόσφαιρα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που συνεχίζει να ταλαναίζεται.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Φάκελος που περιείχε μία σφαίρα εννέα χιλιοστών και μία τρισέλιδη τρομοκρατική-υβριστική επιστολή στάλθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, προκαλώντας συναγερμό στης αντιτρομοκρατική υπηρεσία και το τμήμα εκβιαστών της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο φάκελος έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ  μέσω της υπηρεσίας «Ταχυμεταφορές» των ΕΛΤΑ, και ως αποστολέας αναγράφονταν το όνομα Παπαδόπουλος (σ.σ. προφανώς είναι ψεύτικο) και παραλήπτη είχε τον κ. Γραμμένο. Αφού έγινε η παραλαβή προωθήθηκε στο γραφείο του Γραμμένου, όπου και το άνοιξαν.

Εκεί είδαν τη σφαίρα, ενώ η τρισέλιδη επιστολή είχε απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο. Αμέσως ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ που δεν ήταν στο γραφείο του. Στην συνέχεια ο φάκελος παρελήφθη από αστυνομικούς της φρουράς του προέδρου της ΕΠΟ, οι οποίοι ενημέρωσαν το τμήμα εκβιαστών.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ όσο και οι άνθρωποι που παρέλαβαν την επιστολή έχουν κληθεί από την αστυνομία να καταθέσουν και αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γραμμένος θα δώσει κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη.

Εννοείται πως άμεσα έχουν ενημερωθεί τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι υπό την επιτροπεία τους, αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Η επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία για την επιστολή σοκ στον Γραμμένο αναφέρει τα εξής: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα απεστάλη στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στου Γουδή φάκελος εντός του οποίου υπήρχε τρισέλιδη επιστολή και μια σφαίρα των 9ΜΜ. Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής».

Εμπρησμός στο αυτοκίνητο της Κοξένογλου

Χθες αποκαλύφθηκε και ο εμπρησμός αυτοκίνητο της διευθύντριας της ΕΠΟ Ντέπυς Κοξένογλου.  Η κα. Κοξένογλου που είναι σύζυγός του υπεύθυνου ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ Κύρου Βασσάρα είδε το αυτοκίνητό της να καταστρέφεται ολοσχερώς από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι πριν από λίγες ημέρες.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως το περιστατικό δεν έγινε άμεσα γνωστό αλλά οι έρευνες διεξάγονται κανονικά από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής αλλά και από την ασφάλεια Πειραιά. Σημειώνεται πως  η Κοξένογλου ήταν διευθύντρια διεθνών σχέσεων της ομοσπονδίας και επί προεδρίας Γκιρτζίκη και  ανέλαβε παράλληλα τη θέση της διευθύντριας του τμήματος διαιτησίας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετακινήθηκε στη διεύθυνση επικοινωνίας της ομοσπονδίας, ως διευθύντρια.

Η συγκεκριμένη θέση ήταν κενή, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα, με το νέο οργανόγραμμα της ΕΠΟ μετακινήθηκε εκ νέου, διατηρώντας τη θέση της διευθύντριας με αντικείμενο τα projects από τη FIFA και την UEFA.

Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν η συγκεκριμένη επίθεση είχε ως κίνητρο ην δραστηριότητα της κας Κοξένογλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αποτελεί ακόμη ένα κρούσμα που καταγράφεται στον χώρο της ομοσπονδίας και προκαλεί προβληματισμό. Θυμίζουμε πως πριν την αλλαγή στην διοίκηση της ΕΠΟ εκτός από το εμπρησμό στο σπίτι του Μπίκα πολλές ήταν οι  επιθέσεις και σε άλλα μέλη της ΚΕΔ που είχαν οδηγήσει και σε παραιτήσεις.