Σφαιρόπουλος: Προετοιμασμένοι να καλύψουμε τα κενά βασικών παικτών μας

27/12/17 • 18:43 | UPD 27/12/17 • 18:43

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε κρίσιμο και δύσκολο το αυριανό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις και ξεκαθάρισε πως άπαντες είναι έτοιμοι να «καλύψουν» τα κενά των Πρίντεζη, Μάντζαρη και Μιλουτίνοφ. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε κρίσιμο και δύσκολο το αυριανό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις και ξεκαθάρισε πως άπαντες είναι έτοιμοι να «καλύψουν» τα κενά των Πρίντεζη, Μάντζαρη και Μιλουτίνοφ. 

Παρά τα πολλά και σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν πτοείται και δίνει σύνθημα διπλού μέσα στο Κάουνας!

Ο κόουτς των ερυθρολεύκων ξεκαθάρισε πως ναι μεν το έργο της ομάδας του θα είναι δύσκολο αύριο το βράδυ, εντούτοις δεν χάνει την αισιοδοξία του πως άπαντες είναι έτοιμοι να παίξουν και για τους απόντες Πρίντεζη, Μάντζαρη, Μιλουτίνοφ και να φέρουν το ροζ φύλλο επί της Ζαλγκίρις.

«Οι διακοπές έχουν τελειώσει προ καιρού… Το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις είναι και κρίσιμο και δύσκολο, η ομάδα του Σάρας έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα ως τώρα και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σε άμυνα και επίθεση και δεν πρέπει να μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε στο γήπεδο».

«Πάμε χωρίς 3 βασικούς παίκτες μας, 3 παίκτες πολύ έμπειρους, ωστόσο διαθέτουμε κι άλλους εγνωσμένης αξίας. Πιστεύω σε όλο το ρόστερ του Ολυμπιακού και με κάποια σχήματα που έχουμε ετοιμάσει, θεωρώ ότι θα καλύψουμε τα κενά που έχουν προκύψει».

Ερωτηθείς για την προσθήκη του Ούντριχ στη Ζαλγκίρις: «Πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη, αν και δεν ξέρουμε ούτε αν θα παίξει, ούτε σε τι κατάσταση είναι. Τον έχουμε… δουλέψει, πάντως, στο scouting και είμαστε προετοιμασμένοι, αν αγωνιστεί».

Σχετικά με την Ζαλγκίρις σαν σύνολο: «Έχουν διακριτούς ρόλους, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κάθε φορά στο παρκέ. Είναι μία πολύ μαχητική ομάδα, δεν τα παρατάει ποτέ και στην επίθεση παίζει πάντα με κατευθύνσεις και πλάνο. Θέλουμε να μπλοκάρουμε τον τρόπο παιχνιδιού της και να διαβάσουμε την άμυνά τους σωστά».