Αυτοί είναι οι κορυφαίοι του ελληνικού αθλητισμού για το 2017

22/12/17 • 21:23 | UPD 22/12/17 • 22:03

Με τη βροχή να βάζει εμπόδια στην προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Τελετή Αθλητικών Βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Με τη βροχή να βάζει εμπόδια στην προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Τελετή Αθλητικών Βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Η γιορτή του ΠΣΑΤ αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή του ελληνικού αθλητισμού και επιβραβεύει τον αθλητισμό των θετικών προτύπων. Μέσα από τις ειδικές βραβεύσεις από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής «πέρασαν» το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού της χώρας μας.

Aυτή τη χρονιά, πρόσθεσαν παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους στο βιογραφικό τους. Το 2017 τους «ανήκε» και αυτό επιβεβαιώθηκε και στα βραβεία του ΠΣΑΤ, που η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς.

Για τον Πετρούνια, ο οποίος αναδείχθηκε φέτος πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου στους κρίκους, αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική χρονιά που παίρνει αυτό το βραβείο.

«Θα ήθελα να μείνω όσο περισσότερο μπορώ στα μετάλλια, γιατί αγαπώ αυτό που κάνω. Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Στο παρελθόν έχω αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε και είναι άδικο να μην αναφέρω ότι έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους», είπε ο Πετρούνιας ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υφυπουργό Αθλητισμού, που ήταν παρόντες στη βράβευση, γιατί τον άκουσαν.

Για λογαριασμό της Στεφανίδη, που αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια ανοιχτού στίβου και πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο, στο επί κοντώ, το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας της. Η ίδια, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, ευχαρίστησε όσους την ψήφισαν.

Το βραβείο της καλύτερης ομάδας πήγε στην εθνική πόλο των Νέων ανδρών, για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης πήρε το βραβείο του προπονητή της χρονιάς για δεύτερη σερί χρονιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη βράβευση των εθνικών ομάδων μπάσκετ που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό του 1987 αλλά και του βόλεϊ που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Γάνδης. Επίσης, βραβεύθηκε η Εθνική ομάδα πόλο του 1997 που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τιμητικό βραβείο παρέλαβαν ακόμη ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, η Αγγελική Κανελλοπούλου μαζί με τον πατέρα της Δημήτρη Κανελλόπουλο αλλά και τη Μαρία Σάκκαρη. Έπαθλο κοινωνικής προσφοράς παρέλαβε η οικογένεια Τσορτανίδη που έχει σπρώξει τα παιδιά της στον αθλητισμό.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

Γιώργος Πιλίδης – πάλη (ανερχόμενο ταλέντο)

Βαγγέλης Γαλιατσάτος – άρση βαρών (ανερχόμενο ταλέντο)

Μίλτος Τεντόγλου – στίβος (ανερχόμενο ταλέντο)

Μιχάλης Σεΐτης – στίβος (κορυφαίος αθλητής με αναπηρία)

Μαρία Σταματουλά – στίβος (κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία)

Εθνική ομάδα ανδρών goalball (εθνική ομάδα με αναπηρία)

Δημήτρης Ράφτης – ενόργανη (προπονητής της χρονιάς)

Κατερίνα Στεφανίδη – στίβος (αθλήτρια της χρονιάς)

Λευτέρης Πετρούνιας – ενόργανη (αθλητής της χρονιάς)

Εθνική ομάδα Νέων – πόλο (ομάδα της χρονιάς)

 

Copy link
Powered by Social Snap