Σοκ στον αθλητισμό: Ντοπαρισμένη η Γκούστσινα

30/11/17 • 23:55 | UPD 30/11/17 • 23:55

Η Γκούστσινα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Νέο κρούσμα ντόπινγκ σκίασε τον στίβο και την εθνική ομάδα της Ρωσίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή η Γιούλια Γκούστσινα βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες (dehydrochlormethyltestosterone και stanozolol). Η Γκούστσινα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και μετά την επανεξέταση των δειγμάτων τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά.

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο είχε ανέβει στο βάθρο δύο φορές στα 4Χ100 και στα 4Χ400, αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει τα μετάλλια της, καθώς συναθλήτριά της είχε βρεθεί κι εκείνη «ντοπέ».

Να θυμίσουμε ότι οι Ρώσοι αθλητές απαγορεύονται να συμμετάσχουν σε αγώνες, όπως επίσης έχουν τιμωρηθεί και από την Παραολυμπιακή Επιτροπή, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ, που ξέσπασε πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μάλιστα η ΔΟΕ δήλωσε ότι θα αποφασίσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής τον επόμενο μήνα σχετικά με τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο.