Οριστικό: Φεύγει από το Καραϊσκάκη η Εθνική ομάδα

20/11/17 • 14:04 | UPD 20/11/17 • 14:04

Την απόφαση ανακοίνωσε με επίσημο τρόπο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

H Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου φεύγει από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Την απόφαση ανακοίνωσε με επίσημο τρόπο ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την 5η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Η Εθνική ομάδα θα πρέπει να βγει έξω από τα τείχη του Λεκανοπεδίου. Είναι κάτι που θέλει η φίλαθλη κοινή γνώμη. Τόσα χρόνια κάποιοι δεν είχαν δικαίωμα να δουν την Εθνική ομάδα της χώρας μας. Θα πάμε εκτός Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού υπάρχει γήπεδο το οποίο πληροί τις προδιαγραφές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γραμμένος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η Εθνική να αγωνίζεται στο Καυτανζόγλειο ή στην Τούμπα, είπε: «Μπορεί να είναι ένα από τα δύο γήπεδα ή το «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν ξέρω ποιο γήπεδο μπορεί να πληροί τα κριτήρια. Θα παίξουμε και στο Λεκανοπέδιο, και το ΟΑΚΑ πληροί τις προδιαγραφές. Θα δοκιμάσουμε και αν το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, θα κριθούμε γι’ αυτό».

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι «θα πρέπει να γίνει έλεγχος των γηπέδων. Δεν είναι μόνο να θέλουμε εμείς. Δεν θα πάμε σε δέκα γήπεδα, θα γίνει επιλογή. Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, το Παγκρήτιο, τα τρία μεγάλα γήπεδα της Θεσσαλονίκης θα ελεγχθούν. Η εκτίμηση θα γίνει από τους ειδικούς, από τα στελέχη της Ομοσπονδίας. Τώρα έχουμε γενική εικόνα, είναι και θέματα διεθνών κανονισμών, όχι μόνο δικής μας κρίσης. Πρέπει να είμαστε συμβατοί, στην προκειμένη περίπτωση, με τα κριτήρια της UEFA».