ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ «ΠΑΊΖΟΥΝ»

Το «μεγάλο παζάρι» στην Εθνική για την αντικατάσταση του Σκίμπε

16/11/17 • 08:59 | UPD 16/11/17 • 09:03

Τα ονόματα του Δέλλα, του Αναστασιάδη, του Δώνη αλλά και του Βλάνταν Ιβιτς ακούγονται για αντικαταστάτες του Σκίμπε στην τεχνική ηγεσία

Οι αντίθετες φωνές για την παραμονή του Σκίμπε δεν έχουν κοπάσει και παίζεται ένα πολύ μεγάλο παρασκηνιακό παιχνίδι

Την ώρα που φαίνεται να υπάρχει ένα παζάρι ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΠΟ και τον Μίκαελ Σκίμπε σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του, έχουν αρχίσει και βγαίνουν τα πρώτα ονόματα επίδοξων μνηστήρων του γαλανόλευκου πάγκου.

Γράφει ο Μιχάλης Μαρδάς 

Μέσα σε αυτά είναι και του Τραϊανού Δέλλα που ανήκει στη χρυσή γενιά του 2004, του Αγγελου Αναστασιάδη και του Γιώργου Δώνη που πάντα είναι στο προσκήνιο σε ό,τι έχει να κάνει με τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και του Βλάνταν Ιβιτς.

Ο τελευταίος ανήκει στην κατηγορία των ξένων προπονητών, που έχουν όμως άριστη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

Επιβεβαίωση για κάποιο από τα παραπάνω ονόματα δεν υπάρχει και φαίνεται πως αυτή τη στιγμή η διοίκηση της ΕΠΟ βρίσκεται σε παζάρια με τον Γερμανό, ώστε να δεχθεί μια γενναία μείωση του μισθού του και να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή η μείωση που του έχει προταθεί αγγίζει το 50%, κάτι που αν ισχύει είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον Σκίμπε να δεχθεί. Το συμβόλαιο του Σκίμπε ήταν για 560.000 ευρώ μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου και έχασε το μπόνους άλλων 500.000 ευρώ που προβλεπόταν για πρόκριση της ομάδας στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Αν η πρόταση είναι για τα μισά λεφτά, τότε η διαπραγμάτευση θα οδηγηθεί σε ναυάγιο από τη στιγμή που ο Γερμανός ναι μεν αναγνωρίζει πως ο στόχος της πρόκρισης δεν επετεύχθη, αλλά δεν θεωρεί τον εαυτό του αποτυχημένο.

Αντίθετα πιστεύει ότι έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα και είναι στη μέση της δουλειάς του, η οποία θα ολοκληρωθεί στα προκριματικά του Euro 2020.

Από εκεί και πέρα οι αντίθετες φωνές για την παραμονή του Γερμανού στον πάγκο της εθνικής δεν έχουν κοπάσει και ουσιαστικά όλες αυτές τις ημέρες παίζεται ένα πάρα πολύ μεγάλο παρασκηνιακό παιχνίδι και κανείς δεν ξέρει την κατάληξη.

Το σίγουρο είναι πως η νέα διοίκηση Γραμμένου καλείται να πάρει την πρώτη πολύ μεγάλη απόφαση της θητείας της και βιασύνη δεν πρέπει να υπάρχει.