Πρώτος Ελληνας ο Κώστας Γκελαούζος

Σε εξέλιξη ο 35ος Μαραθώνιος: Τρεις Κενυάτες στις τρεις πρώτες θέσεις [εικόνες]

12/11/17 • 12:32 | UPD 12/11/17 • 12:33

Τρεις Κενυάτες τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις του κλασσικού μαραθωνίου, κάτι που... ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο!

Τρεις Κενυάτες τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις του κλασσικού μαραθωνίου, κάτι που… ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο!

Συγκεκριμένα, νικητής στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο Κενυάτης Samuel Kalalei. Στην δεύτερη θέση ο Lucas Rotich και τρίτος ο Marc Kiptoi.

35ος Μαραθώνιος: Τρεις Κενυάτες στις πρώτες θέσεις

Από τους Έλληνες, στην πρώτη θεση τερμάτισε ο Κώστας Γκελαούζος.

Αποτέλεσμα εικόνας για κώστας γκελαούζος

Οι μικρότερες διαδρομές

Την εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις 08:45, από τη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη.

Νωρίτερα δόθηκε η εκκίνηση του δρόμου των 5 χιλιομέτρων όπου και εκεί οι συμμετοχές ήταν πολλές. Ξεχώρισε αυτή του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος το είχε προαναγγείλλει , λέγοντας ότι αμέσως μετά θα έχουμε και κάλπες, αναφερόμενος στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της Κεντροαριστεράς.

Πρώτη στα 5 χλμ. η Ρόουζ Τσελίμο με 16.40 που βελτίωσε το ρεκόρ αγώνων, το οποίο ήταν 17.10. Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με 17.24, κατέλαβε την δεύτερη θέση και έδειξε πως η προετοιμασία της εξελίσσεται καλά. Εξίσου ενθαρρυντική εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ανθή Κυριακοπούλου, που ήταν τρίτη με 17.41.

Ο Γιώργος – Μιχάλης Τάσσης ήταν ο αθλητής που κατάφερε να φτάσει πρώτος στον τερματισμό, σημειώνοντας εξαιρετική επίδοση. Ο αθλητής διένυσε την απόσταση σε 14.51, πολύ κοντά στο 14.49 του Χρήστου Καλλία, που είναι ρεκόρ αγώνων από το 2016. Ο Μάρκος Γκούρλιας ήταν εκείνος που ακολούθησε με 15.19 και ο Γιώργος Μίνος τρίτος με 15.24.

«Ο Μαραθώνιος ανήκει σε όλο τον κόσμο. Είναι μία έννοια πανανθρώπινη. Ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνίες του κόσμου με την ιστορική μνήμη και τελικά με την ταυτότητα του ίδιου του Μαραθώνιου της Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθώνιου» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν είναι απλώς η κυριότερη έκφραση μαζικού αθλητισμού αλλά και μια σημαντική αφορμή να γνωρίσει όλος ο κόσμος την ιστορική, ζωντανή και δυναμική πόλη της Αθήνας» πρόσθεσε ο κ. Καμίνης.

Πρώτος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων ο Χρήστος Καλλίας με χρόνο 30.50 και ρεκόρ αγώνα! Ο Χρήστος ήταν πέρσι νικητής στον αγώνα 5 χιλιομέτρων, ξανά με ρεκόρ διαδρομής.

Πρώτη στον αγώνα 10 χιλιομέτρων η Ελευθερία Πετρουλάκη, με χρόνο 35.18, νικήτρια στον περσινό αγώνα 5 χλμ.

Η εκκίνηση για τους δρομείς του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας δόθηκε στις 9 στην Ιστορική Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, στο Μαραθώνα.

Η εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων δόθηκε στις 07:45 στη Λεωφόρο Αμαλίας στο ύψος του Μεγάρου Μποδοσάκη και του αγώνα των Αθλητών Special Olympic Hellas στις 8.50 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής.

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου Παιδιών ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ δόθηκε στις 10.25 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής και του Αγώνα Δρόμου 3χλμ ERGO από τις 10.35 στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Όλοι οι δρομείς τερματίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.