Οι παίκτες της Χέρτα γονάτισαν για αλληλεγγύη τους σε αυτούς του NFL [εικόνες]

14/10/17 • 20:23 | UPD 14/10/17 • 20:23

Το γονάτισμα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στους αγώνες του NFL έχει γίνει από την περυσινή σεζόν μια μορφή διαμαρτυρίας εναντίον της μεταχείρισης των Αφροαμερικανών

Οι ποδοσφαιριστές της Χέρτα Βερολίνου γονάτισαν πριν από την έναρξη της σημερινής αναμέτρησης με τη Σάλκε για την όγδοη αγωνιστική της Bundesliga, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στους παίκτες του NFL (σ.σ. το αμερικανικό ποδόσφαιρο) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το γονάτισμα κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου στους αγώνες του NFL έχει γίνει από την περυσινή σεζόν μια μορφή διαμαρτυρίας εναντίον της μεταχείρισης των Αφροαμερικανών και έχει συνεχιστεί στην διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, με κάποιους παίκτες να γονατίζουν και άλλους να στέκονται όρθιοι με τα χέρια ενωμένα.

«Το Βερολίνο είναι πολύχρωμο», δήλωσε ένας εκφωνητής του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου πριν από το παιχνίδι και συνέχισε: «Η Χέρτα αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία και είναι εναντίον της βίας. Γι’ αυτόν τον λόγο, ενωνόμαστε με την διαμαρτυρία των Αμερικανών αθλητών για να πάρουμε θέση εναντίον των διακρίσεων. Για ένα ανεκτικό Βερολίνο, τώρα και για πάντα».

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί να επιστήσει την προσοχή σε αυτό που οι παίκτες του NFL, οι οποίοι διαμαρτύρονται, βλέπουν ως πρότυπο ρατσισμού στη μεταχείριση των Αφροαμερικανών από την αστυνομία των ΗΠΑ. Το θέμα έγινε ακόμη πιο έντονο όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων του NFL θα πρέπει να απολύουν τους παίκτες που δεν είναι όρθιοι στην διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ