Το αγγλικό μοντέλο στο τραπέζι

Ο ξυλοδαρμός οπαδού στο Καραϊσκάκη φέρνει νομοθετικές παρεμβάσεις

12/10/17 • 09:21 | UPD 12/10/17 • 09:25

Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που ήταν στο γήπεδο άμεσα έστειλε αναφορά στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο ξυλοδαρμός από μία ομάδα αγνώστων ενός οπαδού του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκη κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής ομάδας με το Γιβραλτάρ έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν 20χρονο που φαίνεται από τις φωτογραφίες και το βίντεο να συμμετέχει στο επεισόδιο ενώ έχει ταυτοποιηθεί ακόμη ένας και γίνεται έρευνα για τη σύλληψή του. Οι αστυνομικές αρχές πήγαν στη δουλειά του να τον συλλάβουν, αλλά δεν βρισκόταν στον εργασιακό του χώρο.

Παράλληλα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που ήταν στο γήπεδο άμεσα έστειλε αναφορά στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνιζε χθες πως οι δράστες θα συλληφθούν και εξήγγειλε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για την καταστολή της βίας στους αθλητικούς χώρους. Η κυριότερη από αυτές είναι πως θα γίνει μία προσπάθεια υιοθέτησης του αγγλικού μοντέλου σύμφωνα με το οποίο όποιος συλληφθεί να έχει παραβατική συμπεριφορά δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στα γήπεδα. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς αυτό θα επιτευχθεί, αλλά η πιο συνηθισμένη πρακτική είναι να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του όταν αγωνίζεται η ομάδα του. Επίσης το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει εξαγγείλει τη διενέργεια μιας καμπάνιας ενημέρωσης στα σχολεία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καμαρώνει για την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο και αποδοκίμασαν τους δράστες την ώρα του επεισοδίου και επισημάνθηκε πως: «Ηταν από τις σπάνιες φορές που η υγιής πλειοψηφία απάντησε στην αρρωστημένη μειοψηφία, αλλά όχι και η μοναδική, που η φωνή της στοιχειώδους λογικής ενώνει την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ο βίαιος οπαδισμός και το μίσος δεν έχουν καμία θέση στο ποδόσφαιρο. Οι δε εκφραστές του δεν έχουν θέση στο γήπεδο, αλλά εκεί που τους αξίζει να βρεθούν όταν ολοκληρωθεί το έργο των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών».

Φυσικά αυτό το περιστατικό άνοιξε πάλι τη συζήτηση για την αλλαγή της έδρας της Εθνικής πριν από τα μπαράζ και όχι μετά όπως έχει αποφασιστεί ήδη από την ομοσπονδία. Θυμίζουμε πως η Εθνική θα δώσει τον αγώνα μπαράζ τον Νοέμβριο.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap