Εμφύλιος και στην Μπαρτσελόνα που παίζει μπάλα στην ματωμένη Κυριακή της Καταλωνίας

01/10/17 • 18:49 | UPD 01/10/17 • 18:49

Ορισμένοι παίκτες, κυρίως Καταλανοί και πρωτοστατούντος του Πικέ, δεν ήθελαν να αγωνιστούν υπό αυτές τις συνθήκες απέναντι στην ομάδα από τα Κανάρια Νησιά.#ΕΤ #sports

Με λευκή ψήφο παρομοίασε την απόφαση της διοίκησης της Μπαρτσελόνα να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας με τη Λας Πάλμας στο «Καμπ Νόου» ο Ζοάν Λαπόρτα.

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο πρώην πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» και μέλος του Καταλανικού κοινοβουλίου από το 2010 μέχρι το 2012 εξέφρασε την αντίθεσή του, με την εξής τοποθέτηση: «Το να διεξαχθεί η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας με κλεισμένες πόρτες είναι… οπισθοχώρηση. Είναι σαν να ρίχνεις λευκή ψήφο, σαν να είσαι συνεργός με αυτούς που ασκούν αδιάκριτη βία και με εκείνους που εμποδίζουν την ειρηνική άσκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Ορισμένοι παίκτες, κυρίως Καταλανοί και πρωτοστατούντος του Πικέ, δεν ήθελαν να αγωνιστούν υπό αυτές τις συνθήκες απέναντι στην ομάδα από τα Κανάρια Νησιά.

Ο αρχηγός της Μπάρτσα, συγκεκριμένα, υποστήριζε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του δεν έπρεπε να «κατέβουν», σε περίπτωση που η αναμέτρηση γινόταν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά, τελικά, πειθάρχησε και βγήκε κανονικά στο γήπεδο.

Την ίδια στιγμή, την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Μπαρτσελόνα υπέβαλε μετά την απόφαση να διεξαχθεί κανονικά το ματς με τη Λας Πάλμας ο Καρλς Βιγιαρούμπι.

Ο πρώην, πλέον, διοικητικός παράγοντας και στενός φίλος του Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου εξέφρασε με αυτό τον τρόπο την διαφωνία του για τη διεξαγωγή του ματς, την ώρα που επικρατεί χαμός στους δρόμους της πόλης με αφορμή το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Όσο για τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα» σχολίασε σχετικά με την παραίτηση του Βιγιαρούμπι: «Είναι μια δύσκολη απόφαση. Όλοιι έχουν την άποψή τους. Θα το συζητήσουμε, είναι λογικό να έχουμε διαφωνίες, είμαστε πολυπληθές συμβούλιο».