Τάκης Λεμονής: Η μισή ζωή μου είναι στον Ολυμπιακό

29/09/17 • 19:21 | UPD 29/09/17 • 19:21

«Πάνω από όλα θέλω να τονίσω, έχω όρεξη για αυτή τη δουλειά. Όπως είχα πει, όταν είμαι στον Ολυμπιακό, αυτό πολλαπλασιάζεται επί 100» #Ολυμπιακός #ΕΤ

Ο Τάκης Λεμονής επισήμανε πως έχει περάσει την μισή του ζωή στον Ολυμπιακό, που έτσι και αλλιώς πάντα θεωρούσε σπίτι του. Τι επισήμανε για την ομάδα, τον Καπίνο και άλλα ζητήματα.

Αναλυτικά το τι είπε στη NOVA ο Λεμονής:

Είναι η τέταρτη φορά που έρχεστε εδώ. Έχετε διάθεση και όρεξη σαν να έρχεστε για πρώτη φορά;

«Πάνω από όλα θέλω να τονίσω, έχω όρεξη για αυτή τη δουλειά. Όπως είχα πει, όταν είμαι στον Ολυμπιακό, αυτό πολλαπλασιάζεται επί 100. Από μικρό παιδί είμαι εδώ, είναι η ομάδα που μεγάλωσα, που αγάπησα, είναι έχω περάσει εδώ την μισή μου ζωή».

Για τον ίδιο και την αναγνώριση που έχει από τον κόσμο:

«Είναι επαγγελματικό το ποδόσφαιρο, είναι σημαντικό να βρίσκεις παίκτες με μεγάλη χρονική διάρκεια, αλλάζουν τα ρόστερ και είναι σημαντικό για τον κόσμο που υπάρχει άνθρωπος πολύ κοντινός».

Για τη Γιουβέντους:

«Είχα παρακολουθήσει πριν το ματς και το μυαλό μου πήγε στο τι θα έκανα εγώ, φιλολογικά. Και όταν έγινε η κουβέντα από το τηλέφωνο για να επιστρέψω, εκεί πήγε το μυαλό μου γιατί τα χρονικά περιθώρια, ήταν μικρά».

Μιλήσατε με τους παίκτες;

«Έχουμε καλό τρόπο λειτουργίας στον Ρέντη. Ήταν έτοιμα όλα αναφορικά με το ματς με την Γιουβέντους, στο σκάουτινγκ. Όπως καταλαβαίνετε, κάθισα με τους συνεργάτες μου και είδαμε τι γίνεται με τη Γιουβέντους. Δεν χρειάστηκε να ξοδέψω ώρες εδώ, για στοιχεία. Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι εύκολα γιατί βλέπεις συνεχώς τις ομάδες άλλες. Χρειάστηκε να βρούμε τι δυσκολίες θα μπορούσαμε εμείς να βάλουμε. Τις κατανόησαν τα παιδιά πλήρως. Είναι εύκολο να στήσεις μια ομάδα για να αμυνθεί και να παίξει με αντεπιθέσεις. Προσπαθώ να προσγειώσω τους πάντες, κάναμε προσπάθεια, αλλά έχουμε δύσκολη συνέχεια. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να δημιουργήσουμε φάσεις και να βάλουμε γκολ. Αυτό είναι το δύσκολο».

Για τις διαφορές πρωταθλήματος και Ευρώπης:

«Υπάρχει ιδιαιτερότητα και υπάρχει διαφορά ρυθμού στο Champions League και στο πρωτάθλημα. Παίκτες που εδώ μπορούν, στην Ευρώπη ίσως να δυσκολεύονται. Είναι φυσιολογικό, δεν είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημά μας. Αν πάρουμε πχ. την Πρέμιερ Λιγκ ή τη Σεριε Α, δεν είναι τεράστιες οι διαφορές τους με το Champions League. Σε εμάς υπάρχει».

Πόσο έχει αλλάξει η ομάδα;

«Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική. Ίσως σε κάποια πράγματα θα ήθελα να έχω κάτι διαφορετικό. Ήταν σημαντικό που με μόλις 1,5 προπόνηση και με παρατηρήσεις, οι παίκτες κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα συμπαγές σύνολο. Αυτοί οι παίκτες καταλαβαίνουν κάποια πράγματα. Η ποιότητα είναι και πόσο γρήγορα αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις που δημιουργούνται».

Για τον Νικολάου και τον Ρομαό:

«Με βοήθησε πάρα πολύ πως ξέρω τα χαρακτηριστικά του. Όταν τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα, υπήρχε η περίπτωση να μείνω, να φύγω, αλλά μέσα στο μυαλό μου δούλευα σαν να ήμουν μέσα στην ομάδα. Φέτος πρέπει να πάρει πολύ περισσότερο χρόνο. Ήρθαν οι καταστάσεις έτσι που έπρεπε να κάνω κάτι… Εγώ ήθελα τον Ρομαό πιο μπροστά. Μίλησα και με τον Νικολάου και με τον Κούτρη πως αυτά είναι τα παιχνίδια που μπορείς ευχαριστηθείς. Δεν υπάρχει λόγος για άγχος. Εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να μην υπολογίσεις γενικότερα τους παίκτες. Εδώ είναι έτσι η σειρά των αγώνων που θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να παρουσιάσουν το καλύτερο πρόσωπο».

Για τον Καπίνο:

«Εντάξει, είναι θέμα που συζητήσαμε με τον πρόεδρο και με τον Στέφανο. Πρέπει να καταλάβει πως είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Εμείς θέλουμε να έχουμε τους καλύτερους. Μετά την εμφάνιση του Προτό που με χαροποίησε, διαθέτουμε δύο καλούς τερματοφύλακες. Είναι στο χέρι του να δείξει γιατί είναι πολύ καλός τερματοφύλακας».

Για τον Ατρόμητο:

«Υπολογίζουμε τους παίκτες μας, χώρια από το τεχνικό κομμάτι, αλλά παράλληλα όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα, μαθαίνουμε τους νέους παίκτες. Είδα το βίντεο, μου έχει κάνει καλή εντύπωση, ίσως το καλύτερο ρόστερ που είχε ποτέ ο Ατρόμητος. Πολύ, πολύ ωραία ομάδα. Το ματς είναι δύσκολο για εμάς. Να προσπαθήσουμε πάρα πολύ και να παίξουμε με μυαλό. Εγώ, πάντως, βλέπω τους δικούς μας παίκτες».

Πηγή: gazzetta.gr