Σκίμπε: Εχουμε γίνει πολύ ανταγωνιστικοί!

20/09/17 • 20:35 | UPD 20/09/17 • 20:37

Την πεποίθηση ότι η Εθνική Ελλάδας έχει ξαναγίνει δυνατή και ανταγωνιστικήεξέφρασε ο Μίχαελ Σκίμπε #Σκίμπε #ΕθνικήΕλλάδος #ΕΤ

Την πεποίθηση ότι η Εθνική Ελλάδας έχει ξαναγίνει δυνατή και ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο εξέφρασε ο Μίχαελ Σκίμπε, μιλώντας στη Nova.

Ο Γερμανός εκλέκτορας συμφώνησε με τη δήλωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος μετά τη θλιβερή παρουσία της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά του EURO 2016 είχε αναφέρει πως πρώτιστο μέλημα ήταν να ξαναγίνει ομάδα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, λέγοντας ότι «το έχουμε καταφέρει».

Παρότι τα τελευταία αποτελέσματα είναι ανεπιτυχή, όπως σημείωσε ο Σκίμπε, αυτό δεν αλλάζει τη γενική εικόνα: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία μας. Έχουμε γίνει πολύ ανταγωνιστικοί. Βρήκαμε στο δρόμο μας μια ομάδα, όπως το Βέλγιο, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Ως προς τη φιλοσοφία του, ως το πλέον σημαντικό στοιχείο γι’ αυτόν είναι «να παρακολουθώ τη δουλειά που γίνεται στους συλλόγους. Είναι σημαντικό να μπορώ να εξελίσσω το ελληνικό ταλέντο, όπως στις περιπτώσεις του Δώνη, του Ρέτσου, του Μπακασέτα. Θέλω να μεταδίδω στην ομάδα σιγουριά και αυτοπεποίθηση».

Αναφορικά με παλαιότερη δήλωσή του, ότι θα καλεί παίκτες με αγωνιστικό ρυθμό, παραδέχθηκε ότι «το κριτήριο αυτό θεωρώ πως είναι λανθασμένο. Πρέπει να έρχονται 11 παίκτες, οι οποίοι θα αγωνίζονται με πάθος και αυταπάρνηση».

Όσο για τη σύγκριση με τον Ότο Ρεχάγκελ κι αν έχει πάρει στοιχεία του, απάντησε ότι «ως Γερμανοί προπονητές δίνουμε συγκέντρωση στην άμυνα και στην πειθαρχία. Θέλουμε παίκτες με προσωπικότητα, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην ομάδα. Μίλησα με τον Ότο και με μύησε στα μυστικά της ελληνικής καθημερινότητας και της κουλτούρας. Εξελίχθηκα μέσα απ’ αυτά και νομίζω πως βοήθησα στην ομάδα».

Copy link
Powered by Social Snap