Ανησυχία για το μέλλον στην παναθηναϊκή οικογένεια μετά το «ναυάγιο» Αλαφούζου-Γιανακόπουλου

18/09/17 • 09:35 | UPD 18/09/17 • 09:35

«Ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος» #Αθλητισμός #ΠΑΟ #ΕΤ

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η πολυαναμενόμενη διαπραγμάτευση Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου για την εξαγορά της ΠΑΕ από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ και μία… πετρελαιοκηλίδα ανησυχίας για το μέλλον του συλλόγου πλημμύρισε την παναθηναϊκή οικογένεια.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Το τρίωρο σχεδόν πρώτο ραντεβού αργά το βράδυ της Παρασκευής ανάμεσα στους δύο άνδρες και τους στενούς συνεργάτες τους δεν οδήγησε στην εξεύρεση λύσης και συμφωνήθηκε να δοθεί συνέχεια το πρωί της Κυριακής γύρω στις 10.00.

Εκεί πλέον η διαπραγμάτευση έπεσε σε ξέρα και οδηγήθηκε στο ναυάγιο.

Από την ΠΑΕ τήρησαν σιγήν ιχθύος σε αντίθεση με την πλευρά Γιαννακόπουλου, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση περιγράφοντας αναλυτικά τα πεπραγμένα:

«Οταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο. Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος…

Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Μια άκομψη ανάρτηση

Την ανακοίνωση ακολούθησαν ποικίλες αντιδράσεις, οι περισσότερες εις βάρος Αλαφούζου, ώσπου το απόγευμα μια τελείως άκομψη ανάρτηση που δεν συνάδει με ηγέτη έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά, κάνοντας αρκετούς φίλους του Παναθηναϊκού να τα βάλουν (κυρίως) μαζί του.

Η άνευ τόνων, σχετικά ασύντακτη και καθόλου κόσμια ανάρτηση έλεγε (την αναδημοσιεύουμε αυτούσια):
«Οσοι απο εσας αντι να χαιρεστε που μετα την συνεχη αιμοδοσια στο τμημα μπασκετ επι τριαντα χρονια, ημουν ετοιμος να σταξω ακομα δεκαδες εκατομμυρια για την παε (αναλαμβανοντας ακομα και αμαρτιες αλλονων), με κατηγορειτε να παρετε φορα ολοι μαζι και να παρε να….»

Προφανώς στο «παρε» ήθελε να γράψει «πατε» αλλά ελάχιστη σημασία έχει τι ήθελε και τι όχι.
Βεβαίως, εδώ και μια εβδομάδα η προπαγάνδα μιλούσε και έγραφε και συνεχίζει να το κάνει σαν να έχει φθάσει η συντέλεια του κόσμου και να έχει ήδη διαλυθεί ο Παναθηναϊκός.

Οχι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όχι ότι ο σύλλογος δεν διανύει μία από τις χειρότερες αν όχι τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του, αλλά όχι και έτσι. Ας αφήσουν την ομάδα και το σύλλογο να πορευτεί όπως του αρμόζει και η λύση, ουσιαστική και όχι με αβέβαιες υποσχέσεις, θα βρεθεί. Οπως βρέθηκε το 1979 ή το 2012 ή και σε άλλες κρίσιμες εποχές.

 

Copy link
Powered by Social Snap