Αργοπεθαίνει ο Παναθηναϊκός – Ναυάγησε το ραντεβού Αλαφούζου-Γιαννακόπουλου

17/09/17 • 14:53 | UPD 17/09/17 • 14:53

Το ραντεβού που είχαν οι δύο άνδρες ολοκληρώθηκε χωρίς ευτυχές αποτέλεσμα και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή με γραπτή δήλωση #ΕΤ #sports #παναθηναϊκός

Σε φιάσκο κατέληξε η σημερινή συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και ο Παναθηναϊκός παραμένει στην… εντατική.

Το ραντεβού που είχαν οι δύο άνδρες ολοκληρώθηκε χωρίς ευτυχές αποτέλεσμα και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή με γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι το ενδιαφέρον του, πλέον, επικεντρώνεται στις διαπραγματεύσεις που έχει με την πολιτική ηγεσία για το OAKA PAO ARENA με στόχο άνοδο της δυναμικής της ομάδας μπάσκετ.

Η γραπτή δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: 

«Οταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο. 

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος…

Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος»