Τέλος η συνεργασία McLaren – Honda

13/09/17 • 19:21 | UPD 13/09/17 • 19:21

Tο προσπαθούσαν εδώ και μήνες. Το έδειχναν με κάθε τρόπο. Και τελικά το κατάφεραν. Μόνο η επίσημες ανακοινώσεις απομένουν για να πέσουν οι τίτλοι τέλους στη συνεργασία της McLaren με τη Honda, μετά από δυόμιση δύσκολες σεζόν κοινής πορείας. Βέβαια το διαζύγιο δεν έχει άμεση ισχύ αλλά αφορά στο τέλος της σεζόν που είναι σε εξέλιξη.

Έτσι η McLaren θα στραφεί στη Renault για την παροχή υβριδικών μηχανών, πράγμα που θα είναι εφικτό αφού το… ντόμινο έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της Red Bull, καθώς οι Γάλλοι θα έλεγαν το ναι μόνο αν «έχαναν» μία ομάδα από το πελατολόγιό τους. Κι αυτή είναι τελικά η Scuderia Toro Rosso που θα είναι το 2018 ο μοναδικός συνεργάτης της Honda. Προπομπός σύμφωνα για πολλούς για μελλοντική συνεργασία των Ιαπώνων και με την πρώτη ομάδα.

Σύμφωνα με το έγκυρο motorsport.com, η συμφωνία της McLaren με τη Renault έχει τριετή διάρκεια, θα ολοκληρωθεί δηλαδή λίγο πριν τις σημαντικές αλλαγές που αναμένονται στο τέλος του 2020 και εκτιμάται πως θα προσελκύσουν και νέους κατασκευαστές. Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της ιστορικής ομάδας, Zak Brown, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατασκευάζει μόνη της τους κινητήρες της μελλοντικά. Έχει άλλωστε πολύ επιτυχημένο τμήμα sportscars, αυτό αποτελεί ένα λογικό επόμενο βήμα.

Επιστρέφοντας στη νέα συμφωνία, η Renault υποσχέθηκε υβριδικές μηχανές ίδιων προδιαγραφών με εκείνες που χρησιμοποιούν η εργοστασιακή ομάδα της και η Red Bull Racing. Τα παραπάνω αναμένεται να πείσουν τον Fernando Alonso να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη McLaren.

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή