Αθήνα Καιρός

Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής στα μπαράζ του Μουντιάλ

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής στα μπαράζ του Μουντιάλ

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ και πλέον η Εθνική ομάδα δεν κρατά την τύχη στα χέρια της. Η ισοπαλία με την Εσθονία και η ήττα από το Βέλγιο μας έριξαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας από τη στιγμή που η Βοσνία μπορεί να έχασε από την Κύπρο αλλά δεν το πλήρωσε εξαιτίας της δικής μας αποτυχίας κόντρα στους Εσθονούς.

Από τη στιγμή που το Βέλγιο έφυγε με το τρίποντο από το Καραϊσκάκη δεν υπάρχει καμία σκέψη για την πρώτη θέση και η μάχη θα γίνει για τη δεύτερη η οποία όμως και να κατακτηθεί δεν είναι σίγουρο πως θα μας οδηγήσει στα μπαράζ.

Αρχικά για να προσπεράσουμε τη Βοσνία που έχει έναν βαθμό περισσότερο θα πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια που μας απομένουν με Κύπρο (εκτός) και Γιβραλτάρ (εντός) και οι Βόσνιοι να χάσουν βαθμούς είτε με το Βέλγιο (εντός) είτε με την Εσθονία (εκτός).

Θυμίζουμε πως σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσουν τα γκολ και αυτή τη στιγμή οι Βόσνιοι έχουν πέντε γκολ περισσότερα από εμάς και για να καλύψουμε το χάντικαπ δεν θέλουμε μόνο νίκες αλλά και ευρύ σκορ με τους προσεχείς αντιπάλους μας.

Από εκεί και πέρα για να συμμετάσχουμε ως δεύτεροι στη διαδικασία των μπαράζ θα πρέπει να είμαστε στους οκτώ καλύτερους, καθώς ο χειρότερος δεύτερος από τους εννέα ομίλους μένει εκτός από αυτή τη διαδικασία.

Για τον όμιλο της Εθνικής, τα αποτελέσματα με αντίπαλο το Γιβραλτάρ δεν μετρούν, καθώς θα είναι η 6η ομάδα του ομίλου.

Επομένως, οι περισσότεροι βαθμοί που μπορεί να συγκεντρώσει η Ελλάδα στην κατάταξη των δεύτερων είναι 13 (4 με Εσθονία, 2 με Βοσνία, 1 με Βέλγιο και ενδεχομένως 6 με Κύπρο).

Με βάση τις επιδόσεις των ομάδων στους ομίλους, αυτοί οι βαθμοί ίσως να μην είναι αρκετοί, καθώς εκτός από τις Πορτογαλία, Ισπανία που τους έχει ήδη προσπεράσει υπάρχουν ομάδες που τους έχουν κατακτήσει και αρκετές άλλες που είναι πολύ κοντά. Σουηδία, Β. Ιρλανδία, Κροατία έχουν ήδη 13 βαθμούς, Σλοβακία και Σερβία έχουν 12, Δανία και Μαυροβούνιο 10.

Βέβαια αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να έρθουν οι δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια και η Βοσνία να μας κάνει άλλο ένα δώρο ώστε να ξαναμπούμε σε τροχιά πρόκρισης.

Κομβική θα είναι η επόμενη αγωνιστική, καθώς εμείς θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας την Κύπρο που είναι δεδομένο πως δεν θα παραδοθεί αμαχητί και οι Βόσνιοι θα αντιμετωπίσουν τους Βέλγους οι οποίοι όντας αδιάφοροι είναι ερωτηματικό με τι διάθεση θα παραταχθούν στο γήπεδο.

Πάντως η αισιοδοξία υπάρχει και αποτυπώνεται και στο μήνυμα νίκης του Κώστα Μανωλά στο instagram ο οποίος έγραψε: «Είμαστε γεννημένοι για τις δυσκολίες! Ελλαδάρα μου πάντα μαζί στις χαρές και τα δύσκολα! Πάμε γερά ρε παλλήκαροι θα τους καταπιούμε όλους».

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου  

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]