«Μπλόκο» της La Liga στη μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί

03/08/17 • 15:18 | UPD 03/08/17 • 15:18

Η Laliga εκπλήρωσε την απειλή του προέδρου της Χαβιέρ Τέμπας που εξαπόλυσε σε συνέντευξή του στην AS, αρνούμενη να δεχθεί τα 222 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα στο συμβόλαιο του Νεϊμάρ!

Ο δικηγόρος Χουάν Γκρέπο, συνοδευόμενος από δύο άλλους δύο, έφτασε σήμερα το πρωί στην έδρα της Laliga για λογαριασμό του Νεϊμάρ, προκειμένου να καταθέσουν το ποσό της ρήτρας καταγγελίας του διάσημου Βραζιλιάνου. Ωστόσο, όπως είχε προειδοποιήσει ο πρόεδρος των επαγγελματικών συλλόγων της Ισπανίας, η Laliga απέρριψε επιταγή 222 εκατ ευρώ, που απελευθερώνει το παίκτη από την Μπαρτσελόνα.

Ο Χαβιέρ Γκόμες μετέφερε την άρνηση στους εκπροσώπους του παίκτη, επειδή η πληρωμή της ρήτρας είναι ένα δικαίωμα που μπορεί να ασκήσει μόνο ισπανικές ομάδες, αλλά κυρίως επειδή δεν υπάρχει καμία καταγραφή της προέλευσης των χρημάτων.

Χθες πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται η ισπανική La Liga να δεχθεί τα χρήματα της Παρί Σ.Ζ για την εξαγορά της ρήτρας του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, καταγγέλλοντας αθέμιτο ανταγωνισμό, αποσταθεροποίηση και οικονομικό ντόπινγκ και αποκαλύπτοντας ότι είναι ήδη έτοιμη επιστολή καταγγελίας προς κορυφαίες ευρωπαικές αρχές.

«Η καταγγελία είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στην UEFA, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικαστήριο της Ελβετίας, που έχει διεθνή δικαιοδοσία. Βασικά, αυτό που καταγγέλλουμε είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Σχετικά με την Παρί Σ.Ζ, είναι ένα σαφές παράδειγμα οικονομικού ντόπινγκ. Οι λογαριασμοί της Παρί ΣΖ, δείχνουν ότι έχει εμπορικά έσοδα περισσότερα από Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλαδή η αξία της είναι υψηλότερη από αυτές τις δύο ομάδες. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι το αδύνατο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Όχι, δεν θα δεχτούμε τα χρήματα για την ρήτρα από ένα σύλλογο όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, που χωρίς να ανήκει στην Laliga, θέλει να ασκήσει το δικαίωμα του οργανισμού μας, και ακόμα περισσότερο όταν αυτή η ομάδα θέλει να σπάσει κανόνες και νόμους. Τους κανόνες της UEFA και του «financial fair play» και τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ανταγωνισμού στην Ελβετία. Θα ήταν αντιφατικό να δεχτούμε αυτή την πληρωμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή