Σαν σήμερα έγιναν τα εξής:
1823 Με το νόμο ΚΣΤ επιβάλλεται από το Εκτελεστικό αναγκαστική εισφορά ύψους 1.000.000 γροσίων για τις ανάγκες της Επανάστασης.
1839 Θεμελιώνεται το νέο κτίριο του Οθωνείου Πανεπιστημίου της Αθήνας (μετέπειτα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο). Πρόκειται για το νεοκλασσικό της οδού Πανεπιστημίου.
1912 Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία συνάπτουν συμμαχία κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
1937 Η Αμέλια Eρχαρτ και ο Φρεντ Νόοναν ακούγονται για τελευταία φορά πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ενώ προσπαθούν να κάνουν τον πρώτο γύρο του κόσμου με αεροπλάνο ακολουθώντας τον Ισημερινό.
1944 Πολιτική κρίση Καΐρου (1944): Ο πρωθυπουργός της ελεύθερης ελληνικής κυβέρνησης, Γεώργιος Παπανδρέου (στη φωτό με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή), εισηγείται με τηλεγράφημά του προς τη βρετανική κυβέρνηση την αναγκαιότητα παρουσίας βρετανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα κατά την επικείμενη απελευθέρωση, προς αποτροπή εμφυλίου πολέμου.
1961: Θάνατος του Ερνεστ Χέμινγουεϊ – Ο κορυφαίος Αμερικανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και νομπελίστας βάζει τέλος στη ζωή του με όπλο στο σπίτι του στο Κέτσαμ του Αϊνταχο.
1964 Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Λίντον Τζόνσον, υπογράφει νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα, με τον οποίο απαγορεύονται οι διακρίσεις σε δημόσιους χώρους.
1974 Σχέδιο Ανατροπής του Μακαρίου στην Κύπρο – Η δικτατορική κυβέρνηση των Αθηνών υπό τον Δημήτριο Ιωαννίδη οριστικοποιεί τις αποφάσεις για τη διενέργεια πραξικοπήματος κατά του Προέδρου Μακαρίου.
1976 Μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ, το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ ενώνονται, δημιουργώντας ένα ενιαίο κράτος με πρωτεύουσα το Ανόι. Ήταν χωρισμένο από το 1954.
1989 Ορκωμοσία της Κυβέρνησης Τζαννετάκη – Συγκροτείται για πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.
1993 Στη Σεβάστεια της Ανατολικής Τουρκίας, φανατικοί ισλαμιστές επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ, όπου διεξαγόταν πολιτιστικό φεστιβάλ των Αλεβιτών της χώρας, με δεκάδες νεκρούς.
1998 Κύμα καύσωνα πλήττει την Ελλάδα. Στο Άργος ο υδράργυρος αγγίζει τους 45 βαθμούς Κελσίου, στη Νέα Φιλαδέλφεια τους 44 βαθμούς και στο Τατόι, τα Χανιά, τα Κύθηρα, την Καλαμάτα και την Τανάγρα τους 43 βαθμούς.
2000 Με την επανεκλογή του Νίκου Κωνσταντόπουλου στην προεδρία του Συνασπισμού, ολοκληρώνονται οι εργασίες του 3ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος συγκεντρώνει το 83,8% των ψήφων, εξασφαλίζοντας 912 ψήφους σε σύνολο 1.088 μελών. Στην ομιλία του απορρίπτει την πρόταση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την οποία χαρακτηρίζει διακήρυξη χωρίς πρακτική εφαρμογή και προσθέτει ότι η στάση του ΣΥΝ απέναντι στα άλλα κόμματα διαμορφώνεται με μοναδικό κριτήριο τις προγραμματικές συμφωνίες.

