Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Πρωτοχρονιά 2023: Αυτά είναι τα πιο όμορφα γούρια

3 λεπτά
Πρωτοχρονιά 2023: Αυτά είναι τα πιο όμορφα γούρια

Πρωτοχρονιά 2023: Τρία γούρια για τη νέα χρονιά παρουσιάζει η Luisant , χειροποίητα εσώγλυφα & εξώγλυφα , με τα εμβληματικά σύμβολα απο το Ρόδον της Ρόδου , το Στάχυ & την Άμπελο εγχάρακτα πάνω σε ορεία κρύσταλλο , χρυσό & ασήμι.

Η εταιρεία Luisant εγκαινιάζοντας την πρώτη της σειρά με γούρια , δημιούργησε 3 υπέροχα κοσμήματα , με διαχρονική αισθητική και χρησιμότητα .

Το «ρόδον της Ρόδου» είναι σύμβολο ομορφιάς, μακροζωίας, γονιμότητας & σοφίας , ζευγαρώματος αλλά και αιωνιότητας ,ευημερίας & ευτυχισμένου γάμου ,το πάθος ως ιερός καρπός της Αφροδίτης .

Στα παλιά νομίσματα της Ρόδου εμφανίζεται συχνά ένα άνθος σαν ιβίσκος , το δικό τους ρόδο -τριαντάφυλλο ενώ και η ροδιά καλλιεργείται στο νησί από αρχαιοτάτων χρόνων. Ένα από τα δύο, έδωσε το όνομα του στο νησί του Ήλιου .

Το Στάχυ συμβολίζει την Αφθονία ,την Γονιμότητα την Ανάσταση , την Καρποφορία ,την Αναγέννηση , την Ειρήνη .

Τα στάχυα ενσαρκώνουν το μέγιστο πλούτο όταν είναι πλήρη και ώριμα, τα αγαθά και την ευζωΐα .Έτσι ο Αυτοκράτορας Ναπολέων & η Ζοζεφίνα του ,επέλεγαν το στάχυ ως σύμβολο εξουσίας & ισχύος για τα διαδήματα τους .

H Άμπελος, το σταφύλι ταυτίστηκε µε τη γενναιόδωρη θεότητα της φύσης, σύμβολο χαράς και καλοτυχίας , υπομονής & ευθυμίας

Για τους Έλληνες… το αμπέλι σημαίνει «ό,τι» ….λέει ο Οδυσσέας Ελύτης: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: µε άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ειδήσεις σήμερα

«Κάποιες φορές δεν λέτε την αλήθεια για τον καιρό» – “Πάγωσε” η Χριστίνα Σούζη στον αέρα του Πρωινού μας

«Επί ένα χρόνο νόμιζε ότι οι τεχνικοί στις κάμερες…» – Απίστευτη αποκάλυψη του Κωνσταντινίδη για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Νέα αρχή για τον πατέρα του παιδιού της Μαρίας Ηλιάκη – Η μακροσκελής ανάρτηση στα social media

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]