Πέντε διαχρονικές παλιές ταινίες με επικές… ληστείες που είναι «must» να δείτε! [βίντεο] 

23/11/16 • 15:05 | UPD 23/11/16 • 15:05

Η ένοπλη, κινηματογραφική ληστεία «υπερπαραγωγή» ανέκαθεν καθήλωνε τον θεατή χάρη στη σασπένς, τη δράση, την ίντριγκα της παρανομίας και την αγωνία που προσέφερε! Αν δε, συνοδευόταν και με απολαυστικές ερμηνείες και οπτικά εφέ που ξεπερνούσαν την εποχή της, ήταν το κάτι άλλο!

Κατά μία έννοια όλες οι ταινίες του James Bond εμπεριέχουν μεγάλες ληστείες, αλλά θα τις αφήσουμε κατά μέρος και θα επικεντρωθούμε σε πέντε ταινίες, που θα πρέπει να είναι στην λίστα των ταινιών, που θα θέλατε να δείτε, τις μεγάλες νύχτες του χειμώνα που μας έρχεται:

1) THE ITALIAN JOB

Η ταινία του 1969, με τον αριστοτεχνικό Michael Caine, τα έχει όλα, είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του και είναι στην κορυφή της προτίμησης μας. Και οπωσδήποτε δεν μιλάμε για το remake της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Mark Wahlberg.

2) DANGER: DIABOLIK

Εντάξει, μπορεί να είναι Ιταλικής παραγωγής και οι διάλογοι δεν είναι ακριβώς του «Σαίξπηρ», αλλά σχεδόν κάθε σκηνή είναι πολύ cool.

3) LOCK, STOCK AND TWO SMOKING BARRELS

Η καλύτερη τα ταινία του Guy Ritchie, σε στυλ έγκλημα – κωμωδία, μέσω της οποίας ο Jaston Statham, έγινε γνωστός διεθνώς και ξεκίνησε μια σειρά ταινιών με το ίδιο στυλ.

4) THE THOMAS CROWN AFFAIR

Ο Steve McQueen στα καλύτερά του ως ένας δισεκατομμυριούχος που βαριέται την καθημερινότητα του και σχεδιάζει μια λαμπρή ληστεία για να περάσει η ώρα του. Η Faye Dunaway επίσης, είναι πολύ καλή στον ρόλο της.

5) SEXY BEAST

Ο Ben Kingsley πήρε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την αριστοτεχνική απεικόνιση του γκάνγκστερ Don Logan σε μια ταινία που θεωρείται ως μία από τις καλύτερες βρετανικές ταινίες που έγινε ποτέ.