«Ο Καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ»: Ένας μεσαιωνικός μύθος για την αγάπη, στην εποχή της τεχνολογίας

09/11/18 • 21:38 | UPD 09/11/18 • 21:38

Newsroom eleftherostypos.gr

Με δυνατή πένα, φαντασία που μαγεύει μικρούς και μεγάλους και ένα χαμόγελο αφοπλιστικό ο νέος συγγραφέας Αντώνης Μυλωνάκης μας ταξιδεύει με το πρώτο του βιβλίο «Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ» στον… μεσαίωνα.

Με δυνατή πένα, φαντασία που μαγεύει μικρούς και μεγάλους και ένα χαμόγελο αφοπλιστικό ο νέος συγγραφέας Αντώνης Μυλωνάκης μας ταξιδεύει με το πρώτο του βιβλίο «Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ» στον… μεσαίωνα.

Ο μύθος μιλά για μια πριγκίπισσα που μόλις αντίκρισε τον εαυτό της στον καθρέφτη, επέλεξε να πέσει από τον πύργο της, αφήνοντας όμως πίσω της μια σκοτεινή προφητεία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

“…και η φύση θα εξαγριωθεί και θα μαυρίσει την πλάση όλη με την αποκάλυψη αυτή, και οι άνθρωποι θα γίνουν ζώα και τα ζώα άνθρωποι και όλοι μαζί θα πολεμήσουν για να κατακτήσουν το τελευταίο κομμάτι της….”

Στη χώρα Άβιγκον, όλοι γνωρίζουν την ιστορία της πριγκίπισσας χωρίς όνομα, που μόλις αντίκρισε για πρώτη φορά το είδωλό της, πήρε στην αγκαλιά της τον καθρέφτη και έπεσε από τον πύργο της. Λέγεται πως το Κακό, μάρτυρας σε αυτήν την πράξη, προκάλεσε την γέννηση ενός πανίσχυρου συμβόλου και μιας προφητείας που έμελλε να εκπληρωθεί. Αιώνες αργότερα, ένα νεαρό κορίτσι, η Άννυ, έχοντας λησμονήσει τα πρώτα της χρόνια στο ορφανοτροφείο και τον αγαπημένο της φίλο, τον Τόμας, έρχεται αντιμέτωπη με την προφητεία.

  • Save

Η μοίρα τους φέρνει πάλι κοντά και μαζί με την υπόλοιπη συντροφιά θα ξεκινήσουν ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι. Θα χρειαστεί να κατασκηνώσουν στο σκοτεινό δάσος του Νοάρχαμ, να ταξιδέψουν σε τρικυμιώδεις θάλασσες και να περπατήσουν στα καταραμένα εδάφη του Γκρέινορθ για να βρουν το χαμένο σύμβολο. Θα καταφέρουν να ξεθάψουν το τελευταίο κομμάτι του καθρέφτη; Γνωρίζουν άραγε πως κάτι τέτοιο θα ξυπνήσει κάτι πολύ σκοτεινότερο;

Ο Αντώνης είναι νέος, ωραίος και στο μυθιστόρημα του, αφηγείται την καλοδουλεμένη ιστορία του, δημιουργώντας έναν κόσμο γεμάτο σύμβολα, ευφάνταστη δράση και ανατροπές, δυνατές συγκινήσεις, ένα κόσμο στον οποίο το Κακό διαχειρίζεται την έννοια της ματαιοδοξίας και του κενού προκειμένου να εξουσιάσει και να καταστρέψει την ανθρώπινη ψυχή. Εχθροί της ματαιοδοξίας και της κενότητας, το θάρρος και το πείσμα μιας νέας και ενός νέου, που με αυταπάρνηση και επιμονή θα αντιπαρατεθούν και θα πολεμήσουν τα εμπόδια που θα βρουν μπροστά τους, δημιουργώντας μια συναρπαστική ιστορία, βαθιά ανθρώπινη αλλά και γεμάτη εκπλήξεις.

  • Save

Ο «Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ», απέσπασε το πρώτο βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας το 2017 από τα Public και βρίσκεται ήδη στην τρίτη του έκδοση, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και η μετάφραση του στα αγγλικά όπου θα ξεκινήσει το νέο του ταξίδι στο εξωτερικό.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Μεγάλωσε γράφοντας ιστορίες για την αδελφή του, έχοντας πάντα την ίδια σαν κεντρική ηρωίδα. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο το 2012. Ο Καθρέφτης & η προφητεία του Γκρέινορθ είναι το πρώτο του βιβλίο, ενώ παράλληλα γράφει και ποίηση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα ενώ ολοκληρώνει το δεύτερο του μυθιστόρημα