Πλούσιος, ως είθισται, ο Σεπτέμβριος σε συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις, αν και το Ηρώδειο είναι κλειστό, με Ελληνες και ξένους αγαπημένους καλλιτέχνες να μας προσκαλούν να παρατείνουμε το καλοκαίρι, ξεχνώντας για λίγο ότι επιστρέψαμε στη γνώριμη ρουτίνα μας.
Ο «Ε.Τ.» σάς προτείνει 20+1 από τις συναυλίες που περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες ημέρες.
- Beatles Symphonic (Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 6/9, 21.00): Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, παρουσιάζουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στους θρυλικούς Beatles με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, τις διαχρονικές επιτυχίες «Let it be», «Yesterday», «Hey Jude», «Come together» και «Here comes the sun», τα οποία αποκτούν άλλη διάσταση μέσα από συμφωνικές ενορχηστρώσεις. Είσοδος ελεύθερη.
- Σκιαδαρέσες (Τεχνόπολη, 7/9, 21.00): «Ο,τι παγωτά φάγατε φάγατε. Ο,τι μπάνια κάνατε κάνατε. Ο,τι λαγοκέφαλο πιάσατε πιάσατε», λένε οι Σκιαδαρέσες και μας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή συναυλία που αναμένεται γεμάτη ενέργεια, χιούμορ και αυθεντικότητα. Είσοδος από 13 ευρώ.

- Πυξ Λαξ (Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, 9/9, 21.00): Οι Πυξ Λαξ αναμένεται να παρουσιάσουν ένα μεγάλο πρόγραμμα που διατρέχει όλη τη σπουδαία πορεία τους: από τα «Μοναξιά μου όλα», «Γιατί», «Ανόητες αγάπες», «Επαψες αγάπη να θυμίζεις», «Οι παλιές αγάπες πάνε στον Παράδεισο» και «Πούλα με» μέχρι τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ τους «Λίγο χρώμα για τα σκούρα». Μαζί τους η Μαριάνα Κατσιμίχα και ο Ορέστης Ντάντος. Είσοδος από 17 ευρώ.

- Χατζηφραγκέτα (Τεχνόπολη, 10/9, 21.00): Με χαρακτηριστικές μελωδίες, αγαπημένα τραγούδια και ύφος που ξεχωρίζει, οι Χατζηφραγκέτα, με full band, υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη ενέργεια. Είσοδος από 13 ευρώ.
- Off the Hook Festival (ΟΑΚΑ, 11/9, 19.00): Μια βραδιά με σπουδαίους ραπ ερμηνευτές και headliner τον Βρετανό Skepta, που στο βιογραφικό του έχει και το κορυφαίο βραβείο Mercury. Το line up συμπληρώνουν οι Εθισμός, Toquel, Vlospa, Gxhan και Lunar. Είσοδος από 45 ευρώ.
- Αφιέρωμα στον Λέοναρντ Κοέν (Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 12/9, 21.00): Δεν χρειάζονται λόγια για τον Καναδό ερμηνευτή, τα τραγύδια του και την επιρροή που ασκεί στους νεότερους καλλιτέχνες. Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, οι Κωνσταντίνος Βήτα, Vassilikos, Δήμητρα Γαλάνη, George Gaudy, Nalyssa Green, Στάθης Δρογώσης, Κωστής, Lou Is, Πάνος Μουζουράκης, Λίνα Νικολακοπούλου, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Ελλη Πασπαλά, Νίκος Πορτοκάλογλου, Σκιαδαρέσες, Sugahspank, Μανώλης Φάμελλος και οι Adam και Cassius Cohen τιμούν τον σπουδαίο καλλιτέχνη και την κληρονομιά που άφησε πίσω του. Είσοδος ελεύθερη.

- The Sisters of Mercy (Floyd, 12/9, 20.00): O Αντριου Ελτριτς συνεχίζει με το σχήμα που τον ανέδειξε πριν από τέσσερις δεκαετίες και επιστρέφει στη χώρα μας με τα κλασικά και αγαπημένα «Temple of love», «More», «Lucretia my reflection», «This corrosion», «Dominion / Mother Russia» κ.ά. Είσοδος από 52 ευρώ.
- Μαρίνα Σπανού (Θέατρο Βράχων, 12/9, 21.00): Η Μαρίνα Σπανού επιστρέφει στην Αθήνα μετά την καλοκαιρινή βόλτα της στις σκηνές της χώρας, «με δροσιά, ιστορίες και τη νοσταλγία που μετατρέπεται σε μουσικές. Είτε έχεις ζήσει το live της ξανά είτε αυτή είναι η πρώτη σου φορά, σίγουρα θα θυμάσαι κι εσύ για πάντα αυτό το καλοκαίρι». Είσοδος από 17 ευρώ.
- Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο (Θέατρο Πέτρας, 14/9, 21.00): Η μουσική και τα τραγούδια του συνθέτη που σφράγισε με το έργο του την ελληνική μουσική θα ακουστούν στο Θέατρο Πέτρας μέσα από τις φωνές σπουδαίων ερμηνευτών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική συναυλία γεμάτη συγκίνηση, μνήμη και διαχρονικές μελωδίες. Ο Μανώλης Μητσιάς, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Μαριάννα Κατσιμίχα και τα Υπόγεια Ρεύματα θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν πολλές γενιές. Είσοδος από 12 ευρώ.
- Allah–Las (Gazarte, 14/9, 21.30): Οι Allah-Las, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ονόματα της σύγχρονης psychedelic και garage rock σκηνής, έρχονται στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στο Gazarte Ground Stage. Με πέντε studio albums και συνεχή παρουσία στη διεθνή σκηνή, οι Allah-Las έχουν διαμορφώσει έναν ήχο που επιμένει στη λεπτομέρεια και βασίζεται στη μουσική αλληλεπίδραση. Μαζί τους οι δικοί μας Noda & The Pappas. Είσοδος από 29 ευρώ.
- Γιάννης Αγγελάκας – Νίκος Βελιώτης (Θέατρο Δώρα Στράτου, 14-15/9, 21.30): Με ανατρεπτική ματιά για τη μουσική, θα τους δούμε σε μια παράσταση (Λύκοι Λάιβ) με λιτές και αφηγηματικές ερμηνείες, που, σε συνδυασμό με απόκοσμους ήχους, δημιουργούν ένα μουσικό σκηνικό κατάλληλο για «ήσυχους και προσηλωμένους ακροατές». Είσοδος από 23 ευρώ.
- Γιάννης Χαρούλης (Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 15/9, 21.00): Ο αγαπημένος Γιάννης Χαρούλης επιστρέφει στην Αθήνα την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου για τη μεγάλη συναυλία του στο Θέατρο Λυκαβηττού. Με μουσικές που μας σημάδεψαν, ξεχωριστές στιγμές από τη δισκογραφία του, αλλά και νέα τραγούδια που ετοιμάζει με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Είσοδος από 17 ευρώ.

- Nightstalker (Τεχνόπολη, 18/9, 20.30): Παρέα με τους Alex K., μέλη από VIC, 1000mods και Planet of Zeus και special guests τους The Steams, οι Nightstalker γιορτάζουν τα 30ά γενέθλια του ντεμπούτου τους άλμπουμ «Use», καθώς και το best of της πολύχρονης και εμβληματικής πορείας τους στον σκληρό ήχο. Είσοδος από 15 ευρώ.

- Sivert Hoyem (Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 19/9, 21.00): Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού, μαζί με τη σταθερή μπάντα του, θα οδηγήσει το κοινό σε στιγμές-σταθμούς από ολόκληρη την καριέρα του: από ολοκαίνουργιο υλικό έως διαχρονικά τραγούδια, όπως τα «Prisoner of the road», «Moon landing», «Into the sea» και το εμβληματικό «Majesty» των Madrugada. Ο Νορβηγός εμφανίζεται για πρώτη φορά στον Λυκαβηττό. Είσοδος από 40 ευρώ.

- Villagers of Ioannina City (Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 20/9, 21.00): Οι VIC παρουσιάζουν ζωντανά το νέο τους album, «Venceremos», στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, δύο χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα. Ο χαρακτηριστικός ήχος τους ενώνει το heavy rock και την ψυχεδέλεια με την ελληνική παράδοση, καθώς οι ίδιοι διαγράφουν μια εντυπωσιακή πορεία με συνεχόμενα sold out live στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είσοδος από 20 ευρώ.
- Αλκίνοος Ιωαννίδης (Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 21/9, 21.00): Εξι χρόνια μετά την επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη, η πορεία συνεχίζεται. Είκοσι έξι χρόνια μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και της ηχογράφησης του live άλμπουμ «Εκτός τόπου και χρόνου», οι σπουδαίοι μουσικοί επιστρέφουν στη σκηνή για μια μοναδική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο συγκίνηση και ενέργεια. Είσοδος από 20 ευρώ.
- Σωκράτης Μάλαμας (Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, 21-22/9, 21.00): O Σωκράτης Μάλαμας μαζί με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Γιάννη Μάλαμα και την μπάντα του, σε δύο μεγάλες συναυλίες με όλα τα τραγούδια που αγαπάμε και τα νέα που μόλις κυκλοφόρησαν. Είσοδος από 18 ευρώ.

- Μίλτος Πασχαλίδης (Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 23-24/9, 21.00): Επειτα από τρεις συνεχόμενες sold out βραδιές στο Θέατρο Βράχων με 20.000 θεατές και ένα γεμάτο καλοκαίρι με κατάμεστα θέατρα σε όλη την Ελλάδα, ο Μίλτος Πασχαλίδης ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού την Τετάρτη 23 (sold out) και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου με τα σπουδαία τραγούδια της 30χρονης καριέρας του. Μαζί του η Παυλίνα Βουλγαράκη. Είσοδος από 18 ευρώ.
- Αpon (Θέατρο Αλσος, 27/9, 20.00): Υστερα από μια γεμάτη περιοδεία ανά την Ελλάδα με sold out εμφανίσεις, ο Apon καταλήγει στο Θέατρο Αλσος και έρχεται να «ντύσει» το φθινοπωρινό βράδυ της πρωτεύουσας με τις διαμαντένιες και πολυπλατινένιες επιτυχίες του που μετρούν ήδη πάνω από μισό δισεκατομμύριο streams. Στο επίκεντρο το τελευταίο άλμπουμ του, «Ηχογένεια». Είσοδος από 10 ευρώ.

- Slimane (Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 29/9, 21.00): Γιορτάζοντας μια δεκαετία από τότε που συστήθηκε στο κοινό, ο Slimane (ο ερμηνευτής του «Mon Amour» στη Eurovision 2024) παρουσιάζει στην Αθήνα (μετά το διπλό sold out στο Παλλάς τον περσινό χειμώνα) το concept «Ενα πιάνο. Μια φωνή. 10 Years Tour». Μαζί με τον στενό συνεργάτη του, Yaacov Salah, στο πιάνο, ο Γάλλος σταρ επιστρέφει στην ατμόσφαιρα των πρώτων βημάτων του. Είσοδος από 20 ευρώ.

- Σταύρος Ξαρχάκος (Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, 30/9, 20.30): Ο θρύλος Σταύρος Ξαρχάκος μάς μεταφέρει στο «ερωτικό σύμπαν» των τραγουδιών του, με νέο ήχο, νέα ένταση και διαφορετικό φως και με ερμηνευτές του τον Μπάμπη Στόκα, για πρώτη φορά, και την Ηρώ Σαΐα. Η ηλεκτρική κιθάρα του Bob Katsionis σε πρώτο πλάνο. Είσοδος από 12,5 ευρώ.























