Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 18 Απριλίου 2026, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή λίγες ημέρες αργότερα, καθώς η οικογένειά του επέλεξε να τον αποχαιρετήσει σε στενό κύκλο.
Η κηδεία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, παρουσία συγγενών και κοντινών ανθρώπων.
Το θέατρο Άλφα, το οποίο ο ίδιος δημιούργησε και σφράγισε με την παρουσία του, εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλειά του, εκφράζοντας τη βαθιά συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη για την προσφορά του. «Ο δικός μας “κύριος Στέφανος”, στην χώρα των αθανάτων πια, μας αφήνει μια σπουδαία θεατρική παρακαταθήκη», αναφέρεται μεταξύ άλλων, με τους συνεργάτες του να τονίζουν ότι η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή και ότι θα συνεχίσουν να τον τιμούν με αγάπη.
«Το θέατρο Άλφα Ληναίος – Φωτίου, οι εργαζόμενοι και συνεργάτες του αποχαιρετούν με θλίψη και ευγνωμοσύνη τον Στέφανο Ληναίο. Ο δικός μας “κύριος Στέφανος”, στην χώρα των αθανάτων πια, μας αφήνει σπουδαία θεατρική παρακαταθήκη, παράλληλα με την ενεργή πολιτική του παρουσία και τα παρεμβατικά κείμενα – άρθρα του. Θα τον θυμόμαστε και θα τον αγαπάμε.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην επί 63 χρόνια σύντροφό του, Έλλη Φωτίου, τα παιδιά και τα εγγόνια του», έγραφε η ανακοίνωση του θεάτρου.
Ο Στέφανος Ληναίος έζησε έναν μεγάλο έρωτα με την Έλλη Φωτίου, ενώ άνοιξε το δικό του θέατρο, το θέατρο Άλφα και ασχολήθηκε με την πολιτική. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση ήταν το 2024.
