Από τις 19 Ιουνίου έως τις 23 Ιουλίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα σκηνικό δίπλα στη θάλασσα.
Η έναρξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Πίτσμπουργκ
Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει στις 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Πίτσμπουργκ (PYSO), η οποία θα συμπράξει με τη MOYSA, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Jacob Joyce. Στις 29 Ιουνίου θα παρουσιαστούν έργα νέων δημιουργών που συμμετέχουν στο Composition Competition and Concert, σε συνεργασία με το Καλοκαιρινό Μουσικό Πρόγραμμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Την ίδια ημέρα, η Πλατεία του Μεγάρου θα φιλοξενήσει τη Γιορτή Πανσελήνου του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, με αφιέρωμα στις μεγάλες disco επιτυχίες των δεκαετιών του 1980 και του 1990.
Τζαζ, Πιατσόλα και μουσικές της Μεσογείου
Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 2 Ιουλίου με το Mike Parker Trio, ενώ στις 6 Ιουλίου το Transcription Ensemble παρουσιάζει αφιέρωμα στον Άστορ Πιατσόλα. Στις 7 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «And all that Greek Jazzy Summer» με τον Ανδρέα Μπουτσικάκη και την Τζίνα Φωτεινοπούλου, ενώ μία ημέρα αργότερα η σοπράνο Μαρία Παλάσκα συμμετέχει στη συναυλία «Melodia Mediterranea».
Από τον γαλλικό ρομαντισμό έως τον Νίκο Γκάτσο
Στις 9 Ιουλίου το Mirjam Vienna Trio θα παρουσιάσει έργα του γαλλικού ρομαντισμού, ενώ στις 13 Ιουλίου ο τρομπετίστας David Pastor θα παρουσιάσει το πρότζεκτ «TimeLapse», μεταφέροντας γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου σε τζαζ διασκευές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τη συναυλία «New Emotions» των Violincheli Brothers στις 15 Ιουλίου. Στις 22 Ιουλίου ο Ανδρέας Καρακότας και η Αγαθή Δημητρούκα θα παρουσιάσουν την παράσταση «Πριν αλλάξει το φεγγάρι», αφιερωμένη σε τραγούδια βασισμένα σε στίχους του Νίκου Γκάτσου. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 23 Ιουλίου με το SonArt Quartet και ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον γερμανικό ρομαντισμό.
Επιστρέφει και το «Σινεμά με Θέα»
Παράλληλα, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την επιστροφή του θερινού κινηματογράφου «Σινεμά με Θέα», που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η φετινή διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των προβολών αναμένεται να ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.