Σε δηλώσεις της στην κάμερα της εκπομπής Buongiorno, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, η ηθοποιός υπογράμμισε την προσωπική της δέσμευση στο εγχείρημα και περιέγραψε το παράπονό της ως αντίδραση απέναντι στην απουσία ενδιαφέροντος που διαπιστώνει από την επαγγελματική κοινότητα.
Σε ερώτηση για τα μελλοντικά σχέδια και το όραμά της για τον χώρο, η Άννα Φόνσου είπε: «Ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη. Γι’ αυτό βγάλαμε ένα λεύκωμα αφιερωμένο στον Διονύση Σαββόπουλο και στην οικογένειά του. Αυτό το λεύκωμα είναι το μόνο εισόδημα που έχουμε. Παλιά είχαμε ένα εξαώροφο, τώρα πλέον έχουμε δύο. Είναι αφιερωμένο στους Έλληνες ηθοποιούς αυτό το σπίτι».
Στη συνέχεια επανέλαβε την πικρία της για την απουσία επισκέψεων από συναδέλφους, λέγοντας: «Το παράπονό μου είναι ότι κάναμε το “Σπίτι του Ηθοποιού”, έδωσα τη ζωή μου όλη και τα λεφτά μου, και υπάρχουν ηθοποιοί που δεν έχουν έρθει να το δουν. Η ευχή μου είναι να βρουν οι πολιτικοί λύση για τη χώρα».