Ματούλα Ζαμάνη: Είμαι άνθρωπος του «μαζί»

16/12/16 • 12:53 | UPD 16/12/16 • 12:53

Χειμαρρώδης, ορμητική, αεικίνητη. Οπως είναι στη σκηνή, είναι και στη ζωή. Η κουβέντα της ποταμός. Η Ματούλα Ζαμάνη εμφανίζεται αύριο Σάββατο στο «Kremlino» του Πειραιά, έχοντας στο πλευρό της τους «σωματοφύλακες» μουσικούς της, μια «οικογένεια» που δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Είναι η μπάντα της που είναι μαζί της, «με μικρές αλλαγές προς το καλύτερο», εδώ και πέντε χρόνια. «Είμαι άνθρωπος του μαζί», λέει η ίδια στον «Ε.Τ.». «Οι μουσικοί που έχεις δίπλα σου είναι πολύ σημαντικοί. Οταν ηλεκτριζόμαστε, τότε η βραδιά παίρνει διαφορετικό ρεύμα. Αν ο άλλος σ’ αγαπάει και πιστεύει σ’ αυτό που κάνεις, δεν ήρθε απλά για να παίξει, τότε το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό».
Και το κοινό πόσο ρόλο παίζει στο αποτέλεσμα της κάθε βραδιάς;

«Το προηγούμενο Σάββατο είχε τόσο πολύ κόσμο, που όταν βγήκα να τραγουδήσω, για δευτερόλεπτα, μαρμάρωσα. Ηταν τόσο ζεστό το κοινό που τραγουδούσε μαζί μου λες και είχαμε κάνει πρόβες. Υπήρχε πολύ έντονη επικοινωνία, πολύ μεγάλη ενέργεια ανάμεσά μας. Οι άνθρωποι που ήρθαν ήταν φουλ ανοικτοί για να ακούσουν και να συμμετέχουν και εμείς είμαστε ανοικτοί να δώσουμε. Για μένα είναι ευλογία και κάτι που συμβαίνει σπάνια πια».
Η κρίση φταίει γι’ αυτό;

«Η κρίση φταίει σίγουρα, γιατί όταν ο άλλος έρχεται για να ξεχαστεί, θέλει μέσα σε τρεις ώρες να ζήσει τα πάντα. Μπορεί να το πετύχει, μπορεί και όχι. Ολοι αναζητούμε να ζήσουμε κάτι όμορφο. Αλλά όταν είσαι ανοιχτός και βιώνεις αυτό που συμβαίνει και αυτό είναι αληθινό, τότε σου προκαλείται συναίσθημα. Δεν μιλώ μόνο για τα δικά μου live. Εχω πάει πολλές φορές σε συναυλίες και δεν ένιωσα τίποτα και έχω πάει σε άλλες και ήταν σαν να με χτύπησε ρεύμα».
Οταν τη ρωτάμε τι θα παρουσιάσει στο «Κρεμλίνο», εκείνη είναι ταυτόχρονα σαφής και ασαφής: «Παίζω αρκετά τραγούδια από το δίσκο που κυκλοφορήσαμε μαζί με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου το “5 χειμώνες, 6 καλοκαίρια”, μια γεύση από τον καινούργιο μου δίσκο απ’ όπου το τραγούδι ‘‘Πριν’’ που ήδη ακούγεται, διασκευές και γενικά τραγούδια που μου αρέσουν πολύ. Η κάθε βραδιά έχει τη δική της ενέργεια και τη δική της ένταση. Ωστόσο, έχω κι εγώ τις εμμονές μου.

Και 77 δίσκους να είχα κυκλοφορήσει, πέρα από το μουσικό σύμπαν του Θανάση Παπακωνσταντίνου το οποίο λατρεύω, δεν θα έπαιζα μόνο δικά μου τραγούδια. Δεν έχω πρεμούρα να κάνω ένα πρόγραμμα μόνο με τα δικά μου κομμάτια. Μου αρέσει να τραγουδάω αυτό που νιώθω».

Μετά το «Κρεμλίνο» τι;

«Ενα πρόγραμμα χειμερινών εμφανίσεων σε πόλεις εκτός Αθηνών, αλλά και στην Κύπρο και στις Βρυξέλλες. Επίσης, ετοιμάζω καινούργιο δίσκο, μουσικοί στίχοι δικά μου, που όμως θα αργήσει ακόμα να κυκλοφορήσει. Ο τίτλος του θα είναι κι αυτός στα βλάχικα, όπως και στους δύο προηγούμενους δίσκους μου, γιατί αγαπάω τη γλώσσα αυτή, την οποία θεωρώ μητρική μου παράλληλα με τα ελληνικά». Πηγαίνει για πρόβα γεμάτη ενέργεια και χαρά. Ηδη ξέρω πού θα βρίσκομαι το Σάββατο το βράδυ…

Kremlino: Καραΐσκου 119, Πειραιάς, τηλ. 210 410 0010. Ωρα έναρξης: 22:30.