«Τάνγκο Πολέμου»: Ένα βιβλίο που γράφτηκε μέσα σε 26 ημέρες

10/07/18 • 16:55 | UPD 10/07/18 • 16:55

Newsroom eleftherostypos.gr

Στις 9 Ιουλίου έγινε η πρώτη παρουσίαση του «Τάνγκο πολέμου» στην Αθήνα. Ο συγγραφέας Ανδρέας Νικάκης υποδέχτηκε  φίλους και γνωστούς σε μια μέρα με πολλά απρόοπτα γιατί, το καλύτερο χαμόγελο έρχεται…έτσι ξαφνικά…προσπαθώντας ‘ίσως να…. χορέψεις ένα Τάνγκο πολέμου.

Το «Τάνγκο Πολέμου», είναι ένα μυθιστόρημα από τις Εκδόσεις Πηγή, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που αφηγείται ο ήρωας του βιβλίου σε έναν νέο επίδοξο συγγραφέα.

Ξεκινώντας από την εφηβική του ηλικία στις φαβέλες τις Ροσίνια τις αρχές του 19 αιώνα,μια ιστορία που θέλει να ξεχάσει…παρακαλώντας κάποιος να του την θυμίσει. Η δύναμη του ανθρώπινου είδους,ο έρωτας..η αναζήτηση…ο πόλεμος και ο χορός του Τάνγκο που τον περιμένει για να του δείξει πως οι νότες είναι οι τελευταίες που πεθαίνουν.

Κάθε δευτερόλεπτο και χωρίς να το έχει ζητήσει, ένας άνθρωπος γεννιέται. Ξεκινά ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, άλλοτε μακρινό και άλλοτε σύντομο.

Η ζωή από μόνη της αποτελεί μια ατέλειωτη περιπλάνηση, με κύριους πρωταγωνιστές γεγονότα που ξαφνικά θα εμφανιστούν και θα ορίσουν τον χαρακτήρα μας. Κάθε φορά που φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας, συμπληρώνουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.

Πολλά από τα γεγονότα αυτά μας καθιστούν σκληρούς, ενδεχομένως δύστροπους, αγενείς, μα και ολοένα και πιο δυνατούς. Δίχως εκείνη τη στιγμή να αντιλαμβανόμαστε αν έχουμε κερδίσει ή χάσει, εξακολουθούμε να προχωράμε προς το σημείο που μας έχουν υποδείξει με έναν και μοναδικό σκοπό. Να συνεχίσουμε να ζούμε, να αναπνέουμε σαν την πρώτη φορά που μας χαρίστηκε ο αέρας στα πνευμόνια μας.

Μέσα σε αυτό το ταξίδι θα μάθουμε για το τι είμαστε ικανοί να αντέξουμε. Να σηκωνόμαστε μετά από κάθε ήττα. Να κρατάμε την πίστη μας και το κεφάλι μας ψηλά.

Έτσι, χωρίς να τον ρωτήσει κανείς, ο Ουίλσον ξεκίνησε να ταξιδεύει…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ανδρέας Νικάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου την  άνοιξη του 1978. Αποφοίτησε απο το Γυμνάσιο Νεοχωρίου και στην ηλικία των 14 ετών ξεκίνησε το ταξίδι του με πρώτο προορισμό την Αθήνα. Μεγαλώνοντας, ταξίδεψε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Πλέον ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Γράφει διηγήματα απο μικρή ηλικία. Το Τάνγκο Πολέμου είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Copy link
Powered by Social Snap