Παραμυθένια βήματα…

01/12/17 • 20:33 | UPD 01/12/17 • 20:33

Είναι ένα μουσικό γλυκό παραμύθι… Η «πορεία» ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη του εαυτού της μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων.

Είναι ένα μουσικό γλυκό παραμύθι… Η «πορεία» ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη του εαυτού της μέσα από το δρόμο των συναισθημάτων, συνθέτουν το μιούζικαλ «Ένα βήμα τη φορά», οι πρωινές παραστάσεις του οποίου συνεχίζονται για τα σχολεία στο θέατρο «Άνετον» της Θεσσαλονίκης, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί δύο ακόμη βραδινές παραστάσεις (3 και 9 Δεκεμβρίου) στο ίδιο θέατρο.

Πίσω από την πανέμορφη και εντυπωσιακή παράσταση, κρύβεται ένας άνθρωπος «ορχήστρα». Πρόκειται για την Μαρία Στεφάνου, η οποία υπογράφει: το κείμενο, τη σκηνοθεσία, τις χορογραφίες, τη σύνθεση της μουσικής και τους στίχους! Εκπληκτικός στον ρόλο του «περαστικού» είναι ο Άγγελος Ρούσσος, ενώ θεαματικές είναι και οι τρεις ηθοποιοί που ενσαρκώνουν την πρωταγωνίστρια Ερμιόνη σε διαφορετικές ηλικίες.

«Είναι ένα τρυφερό, μοντέρνο και άκρως επίκαιρο μιούζικαλ για τη ζωή και τις μεγάλες, άλλα τόσο απλές αλήθειες της διαδρομής μας προς εμάς. Ο «δρόμος» των ανθρώπων έχει μετατραπεί σε αγώνα και το φαβορί της κούρσας, η μικρή Ερμιόνη, προσπαθώντας να βγει πρώτη, σκοντάφτει, χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω απ’ τα πόδια της. Μένει μόνη. Στο δρόμο της εμφανίζεται ένας περαστικός, απ’ αυτούς που όλοι έχουμε ανάγκη όταν σκοντάφτουμε.

Την πιάνει απ’ το χέρι και περπατάει πλάι της, μαθαίνοντας της ό,τι χρειάζεται για να σταθεί πρώτη φορά στα πόδια της. Γέλιο, συγκίνηση, χαρά, λύτρωση, με πολύ χορό και μελωδίες ψυχής», δηλώνει η κα. Στεφάνου, η οποία βρίσκεται ήδη σε επαφές για να παρουσιάσει το μιουζικαλ τόσο σε μεγάλα αστικά κέντρα της Μακεδονίας όσο και στην πρωτεύουσα.