«Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν στο θέατρο «Εκάτη»

19/10/17 • 19:29 | UPD 19/10/17 • 19:29

Το θέατρο «Εκάτη» παρουσιάζει την παράσταση «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά.

Το θέατρο «Εκάτη» παρουσιάζει την παράσταση «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Βαλεντίνης Λουρμπά.

Ο Ρούμπεκ είναι διαπρεπής γλύπτης παντρεμένος με τη Μάγια, όμορφη, νέα, επιπόλαιη και ευεπίφορη στον έρωτα… Η Μάγια είναι εύθυμη και ζωηρή αλλά κουβαλάει βάρος απογοήτευσης και κούρασης από τον Ρούμπεκ που τη διέψευσε κι έτσι δεν είναι ευτυχισμένοι οι δυο τους.

Ξαναπαρουσιάζεται, όμως, στη ζωή του μια γυναίκα, η Ιρένε, που υπήρξε μοντέλο για το σημαντικότερο γλυπτικό του έργο, και αποτέλεσε γι’ αυτόν μέσον για να πετύχει ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, ενώ εκείνη θησαύριζε τις στιγμές και τις έκανε μοίρα…Κι όταν την ευχαρίστησε για ένα «πολύτιμο επεισόδιο», έφυγε θρυμματισμένη από την ψυχρότητά του και τριγυρνούσε άδεια με σκοπό τον όλεθρο. Ο Ρούμπεκ και η Ιρένε όταν ξανασυναντιούνται συνειδητοποιούν την αιτία της υπαρξιακής τους θλίψης και αποφασίζουν να δώσουν τέλος σ’ ένα παιχνίδι χωρίς νόημα, κι όταν η ψευδαίσθηση και το ζωτικό ψεύδος που συντηρεί την ύπαρξή τους αποδειχθεί αδύναμο να προσφέρει ίαση στα ψυχικά τους άλγη, φεύγουν μαζί στα βουνά και, παρότι στις βουνοκορφές συναντούν ανεμοστρόβιλο, αρνούνται να διαλέξουν ασφαλές μέρος για να σωθούν και συμφωνούν να οδηγηθούν μαζί στον θάνατο.

Ο Ίψεν στο μεγαλειώδες αυτό έργο θέλει να δείξει ότι η πληρότητα της συναισθηματικής ζωής είναι
σπουδαιότερη από την αφοσίωση στην τέχνη. Αυτό το έργο γράφτηκε το 1899 και είναι ένα μανιφέστο πάνω στην τέχνη του καλλιτέχνη και τη ζωή, μια ελεγεία που προαναγγέλλει τον θάνατο.

Παραστάσεις:

Από τον Σεπτέμβριο

Η ταυτότητα του έργου:

Συγγραφέας: Ερρίκος Ίψεν
Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Λουρμπά
Μετάφραση-προσαρμογή :Θίασος Λεπτουργός

Παίζουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά:

Χρήστος Αυλωνίτης: (Ούλφχαϊμ)
Κώστας Κονταράτος: (Ρούμπεκ)
Αργυρώ Λογαρά: (Μάγια)
Δώρα Τζερουνιάν: (Ιρένε)

Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Τζερουνιάν
Ενδυματολόγος – Σκηνογράφος: Xρίστος Ακρίδας
Μουσική επιμέλεια: Χρίστος Ακρίδας
Χορογράφος: Λυδία ορφανουδάκη
Φωτογραφία: Κώστας Βολιώτης

Παρασκευή 9,15 Σάββατο 9,15 κυριακή 7,15

Διάρκεια παράστασης :1 ώρα και 20 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ φοιτητές, Άνεργοι 8 ευρώ

τηλ,210 6401931 e-mail theatro.ekati@gmail.com