Ο «Ε.Τ.» παρουσιάζει επιλογές εισιτηρίων ανάλογα με τα… βαλάντια

17/10/17 • 19:47 | UPD 17/10/17 • 19:47

Οι καμπάνιες τιμολογιακής πολιτικής, εισιτηρίων σε χαμηλές τιμές, τείνουν να γίνουν θεσμός στις αθηναϊκές σκηνές

Εχοντας μπει στην τροχιά της χειμερινής θεατρικής σεζόν, οι προσφορές των εισιτηρίων «τρέχουν» για κάθε βαλάντιο.

Οι καμπάνιες τιμολογιακής πολιτικής, εισιτηρίων σε χαμηλές τιμές, τείνουν να γίνουν θεσμός στις αθηναϊκές σκηνές, αφού τα τελευταία τρία χρόνια η πρωτοβουλία αυτή προσελκύει όλο και περισσότερους θεατές κόντρα στις δυσκολίες της εποχής.

Ο «Ε.Τ.» συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει θέατρα που προσπαθούν να φέρουν κοντά τους όλο και περισσότερο φιλότεχνο κοινό προσφέροντας συμφέρουσες επιλογές, «οικονομικές» ημέρες, προσφορές εισιτηρίων προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε κοινωνικής ομάδας, σε ανέργους, οικογένειες, συνταξιούχους και φοιτητές.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Εφαρμόζοντας τιμολογιακή πολιτική με πολλές εναλλακτικές προτάσεις για τους θεατές, η πρώτη Κρατική Σκηνή της χώρας προσφέρει φέτος εισιτήρια στα 5 με 7 ευρώ για τα παιδιά, τους νέους, καθώς και για τους θεατές άνω των 65 ετών, τους ανέργους και τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Επιπλέον, η Παρασκευή καθιερώνεται ως «ημέρα θεάτρου» με γενική είσοδο στα 13 ευρώ για όλες τις παραγωγές σε όλες τις σκηνές. Οι παραγωγές της Πειραματικής Σκηνής έχουν γενική είσοδο 10 ευρώ και διατίθεται κάρτα ανέργων των 6 ευρώ. Πληροφορίες: 210 7234567.

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Για φέτος η ΕΛΣ εισάγει τα φοιτητικά εισιτήρια που κοστίζουν από 10 έως 15 ευρώ στη μεγάλη σκηνή και από 8 έως 12 ευρώ στη μικρή σκηνή. Για τους ανέργους δίνονται εισιτήρια με 50% έκπτωση, ενώ θα υπάρχουν και φέτος δωρεάν θέσεις σε γενικές δοκιμές τόσο στην ΕΛΣ όσο και στο ΚΠΙΣΝ και στο Ηρώδειο. Επίσης φέτος για τις παιδικές παραστάσεις υπάρχει μειωμένο εισιτήριο στα 10 ευρώ για σχολεία. Πληροφορίες: 213 0885700.

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ

Αύριο Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, για 3η συνεχή χρονιά, το ιστορικό θέατρο προσφέρει εισιτήρια σε προσφορά των 3 ευρώ για όλες τις παραστάσεις της νέας σεζόν. Σύμφωνα με την καλλιτεχνική διεύθυνση, θα δοθούν εισιτήρια για όλες τις φετινές παραγωγές του φετινού ρεπερτορίου: Εως και 100 εισιτήρια για τις παραστάσεις: «Οίκος Μακ-Μπεθ», «Ο Ρομπέν των δασών», «Δούλες», «Ο Δόκτωρ Τζέκυλ και ο κύριος Χάιντ». Εως και 80 εισιτήρια για τις παραστάσεις: «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», «Ελένη». Εως και 60 εισιτήρια για τις παραστάσεις: «Ακυβέρνητες πολιτείες: Αριάγνη», «Ακυβέρνητες πολιτείες: Νυχτερίδα», «Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης», «Ιούλιος Καίσαρ». Εως και 50 εισιτήρια για τις παραστάσεις: «Προς Ελευσίνα», «Ενας άνθρωπος επιστρέφει στην πατρίδα του πιστεύοντας ότι θα τον σκοτώσουν και τον σκοτώνουν», «Duende». Εως και 20 εισιτήρια για τις παραστάσεις: «Ακυβέρνητες πολιτείες Ι: Η Λέσχη», «Νέκυια-Εκ-σταση», «Αγαμέμνονας. Αισχύλος/Ευριπίδης», «Σπήλαιο».

Η προσφορά ισχύει και στα δύο ταμεία του Θεάτρου (Πεσμαζόγλου 5 & Φρυνίχου 14). Η διαδικασία που θα ξεκινήσει στις 16:00 θα διαρκέσει μέχρις εξαντλήσεως του συγκεκριμένου αριθμού εισιτηρίων που θα προσφερθούν ανά παραγωγή, ενώ κάθε θεατής που φτάνει στο ταμείο δικαιούται να αγοράσει έως και δύο εισιτήρια για κάθε παράσταση, για όσες παραστάσεις της περιόδου επιθυμεί. Πληροφορίες: 2103228706, 2103222464.

ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ

Το θέατρο του Κολωνού δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να αποκτήσουν εισιτήρια στην τιμή των 7 ευρώ. Η προσφορά ισχύει από 21 μέχρι 31 Οκτωβρίου και για συγκεκριμένες παραστάσεις. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα έργα: «Υγρασία στους τοίχους» του Αναστάση Πινακουλάκη, «Αγριος Σπόρος» του Γιάννη Τσίρου, «Εξω Χιονίζει» του Σάκη Σερέφα, «The Night Alive» του Κόνορ Μακφέρσον, «Μαμά, κι εγώ δεν σ’ αγαπώ» της Μαργαρίτας Φρανέλη, «Ελα να παίξουμε» της Γεωργίας Πιερρουτσάκου. Πληροφορίες: 210 513 8067.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

Η σκηνή της Τρικόρφων επιφυλάσσει μια μεγάλη καμπάνια προσέλκυσης μελών με σύνθημα «Γίνε φίλος του Πορεία». Οι θεατές που γίνονται «Μέλη και Φίλοι» του θεάτρου Πορεία έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν σειρά εκπτώσεων και αποκλειστικών προνομίων. Συγκεκριμένα, κάθε μέλος του θεάτρου με την αγορά ή ανανέωση της ετήσιας συνδρομής του έχει αυτομάτως προαγοράσει 2 ατομικά εισιτήρια Α’ ζώνης, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε 2 διαφορετικές παραστάσεις δικής του επιλογής. Μεταξύ άλλων οι φίλοι του Θεάτρου έχουν 15% έκπτωση σε κάθε ατομικό τους εισιτήριο ανάλογα με την κανονική τιμή του εισιτηρίου για τις παραστάσεις της περιόδου. Πληροφορίες: 213 0885700.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Σε επιλεγμένες παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής, η Στέγη προσφέρει περισσότερες θέσεις των 7 ευρώ για όλους, όπως και για τους γείτονές της, δηλαδή στους κατοίκους των γύρω περιοχών όπως: Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Καλλιθέα. Υπάρχουν και φέτος ειδικά εισιτήρια έως και 5 – 6 ευρώ για θέσεις ανέργων, θέσεις ΑμεΑ, για παιδιά και νέους 6-26 ετών. Πληροφορίες: 210 900 5 800.

Ξένια Στούκα
xstouka@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap